FC Twente Vrouwen wint doelpuntrijkduel van PEC Vrouwen

FC Twente heeft vrijdagavond in een doelpuntrijkduel in Zwolle PEC Vrouwen na een 2-1 ruststand met 3-5 verslagen. Aangezien koploper Ajax ook geen fout maakte tegen sc Heerenveen, 3-0, blijft het, met de kraker van Tweede Pinksterdag in Hengelo in het vooruitzicht, ongemeen spannend om de landstitel.

PEC nam na tien minuten de leiding door een doelpunt van Esmee de Graff. Een kwartier later was de stand weer gelijk door een benutte strafschop van Myrthe Moorres. Nog geen minuut later stond het echter alweer 2-1 door een doelpunt van Babiche Roof. Met deze stand zochten de dames de kleedkamers op.

In de tweede helft kreeg FC Twente na twintig minuten spelen opnieuw een strafschop toegekend. Dit keer was het Joëlle Smits die geen fout maakte. Vier minuten later nam de thuisclub voor de derde keer deze avond de leiding. Het was Esmee de Graaff die die voor de tweede keer deze avond het net wist te vinden.

 De ploeg van Tommy Stroot zette alles op de aanval en dat wierp zijn vruchten af. Tweemaal Renate Jansen (83’en 84′) en een doelpunt in blessure tijd van Sabine Ellouzi bezorgde FC Twente alsnog de drie punten in dit spectaculair duel. Met nog twee wedstrijden te gaan, gaan de Amsterdamse vrouwen aan de leiding met twee punten voorsprong op de Twentse dames en zijn bij winst maandag kampioen.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer