NEO behaalt in midweeks duel tegen Reutum eindelijk weer eens drie punten

De inhaalhaalwedstrijd uit de tweede periode tegen Reutum heeft NEO met een driepunter weten af te sluiten. Dat dit niet zonder slag of stoot ging werd direct duidelijk. Vanaf het begin ontspon zich een boeiende wedstrijd waarin Reutum de eerste 20 minuten de bovenliggende partij was. Dat de mannen van Mark Wijnreder zichzelf niet beloonden mochten ze zichzelf aanrekenen maar ook doelman Bob Peterman stak weer in een blakende vorm.

Halverwege het eerste bedrijf begon NEO steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en dat kwam tot uiting in de 1–0. Na een prachtige steekpass van Mauro Lohuis verscheen Ron Spoler in de 27e minuut alleen voor de doelman, omspeelde hem en schoot uit een toch nog moeilijke hoek de eerste treffer binnen. Twee minuten na de 1-0 had Jesse Keur zijn tweede basisplaats op rij kunnen bekronen met een treffer, maar de bal geselde de onderkant van de lat en stuiterde via de doellijn het veld weer in.

In de 37e minuut een collectief falen bij de bezoekers: Mauro Lohuis verzond een dieptepass welke door Ron Sploer op waarde werd geschat, zowel verdedigers als keeper tastten mis, maar uiteindelijk was het Reutum-speler Moncherry die de bal het laatst zetje in eigen doel gaf: 2–0. Een tikje geflatteerd misschien maar vanaf dat moment was NEO toch echt baas in eigen huis en konden gaan rusten met deze riante voorsprong.

In het tweede bedrijf van deze zeer sportieve wedstrijd pakte NEO de tegenstander energieker aan en werden en nog nauwelijks kansen weggegeven. Rick ten Tusscher verving Stijn Baars die na een aantal rushes aan de rechterkant zijn kruit verschoten leek te hebben.  In de 72e minuut viel de spreekwoordelijke genadeklap voor de bezoekers; wederom Mauro Lohuis stuurde Pascal van Berkum de diepte in en deze rond dit buitenkansje koelbloedig af door de bal in de uiterste hoek te schuiven: 3–0.
Het had nog erger voor de bezoekers kunnen worden, Ron Spoler raakte de kruising (met overigens Tim Bijker in doelrijpe positie) en Twan Weghorst kreeg, vlak nadat hij in het veld gekomen was voor Tim Bijker een riante kopkans die hij net niet goed genoeg raakte.

Een belangrijke overwinning van de mannen van van Holland mede gezien het feit dat directe achtervolger Sc Enschede ook een driepunter behaalde en zodoende op vijf punten achterstand blijft staan.

Zondag komt hekkensluiter KOSC op bezoek in Borne. Zij vechten voor hun laatste kans want alleen door winst in de laatste drie wedstrijden zouden zij de nacompetitie (voor degradatie) nog kunnen bereiken. NEO is gewaarschuwd want in Ootmarsum toonde deze ploeg aan geen makkelijke tegenstander te zijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer