BMX-ster Maura Jansen derde plaats bij Top Competitie Luyksgestel

In Luyksgestel is afgelopen weekend de 2de BMX wedstrijd van de Top Competitie (KNWU) gereden. Er was een groot deelnemers veld, naast de Nederlandse rijders waren er ook veel Belgische rijders. Van FCV het Twentse Ros hebben 8 rijders deelgenomen. Tristan Altena (cruisers 17-24) en Tom Peters (jongens 9 jaar) reden voor het eerst mee met deze wedstrijd en hebben net als Jesper Nijhuis alleen de manches gereden.
Damian Kappert heeft zich gekwalificeerd voor de kwart finale en is als 6de geëindigd.  Travis Jansen (jongens 12 jaar), Ronan Marin (jongens 15 jaar) en Yoeri Tilanus jongens (17-24 jaar) hebben na sterke kwart finales, de halve finale gereden. Een finale zat er dit keer niet in voor hun. Maura Jansen heeft alle manches als eerste gereden, gevolgd door een lastige halve finale maar wel door naar de finale. Hier behaalde ze een mooie 3de plaats bij de meisjes 9-10 jaar).
Volgende week staat de 3de Top Competitie wedstrijd op de agenda, dit keer in Schijndel. Daarnaast wordt ook het eindklassement opgemaakt voor de districtswedstrijden gereden voor de andere fietscrossbond de NFF. Deze wedstrijd vindt plaats in Schoonebeek.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer