FC Twente Vrouwen verliest derby van PEC Zwolle

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond de Oostelijke derby tegen PEC Zwolle niet in winst kunnen omzetten. Na een 1-2 stand bij rust verloren de Tukkers met 4-2. Na zeven minuten kwam de thuisclub vanaf de stip op een 1-0 voorsprong door Babiche Roof. Zes minuten later kreeg ook FC Twente een strafschop toen Jassina Blom (foto) werd neergelegd. Myrthe Moorres had geen moeite om haar team naast die van de thuisclub te brengen. Tien minuten voor rust bepaalde Sisca Folkertsma de ruststand op 1-2.

Twintig minuten na de hervatting kwam PEC langszij door een doelpunt van Bonita Theunissen. Terwijl iedereen zich eigenlijk al verzoend had met een puntendeling scoorde Maud Asbroek via de onderkant van de lat de 3-2 voor de thuisclub. Vijf minuten later werd het zelfs nog 4-2 door Babiche Roof (foto onder) die daarmee haar tweede doelpunt van de avond maakte.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer