BC Bousema pakt dit weekend verdiend drie punten

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema heeft aan de “dubbel” dit weekend drie punten overgehouden. Zaterdag speelde het thuis verdienstelijk gelijk tegen Dallinga.çom en een dag later speelde het in Bergeijk tegen Burgmans Biljarts. Deze wedstrijd leverde het team van Ronny Hazewinkel een meer dan verdiende 2-6 overwinning op.

Zaterdag speelde het tegen Dallinga.com de ploeg die net als Bousema uit drie gespeelde wedstrijden vier punten had verzameld. “Met deze 4-4 is niets mis mee en met een beetje meer geluk van Martin Horn had er zelfs een kleine 5-3 overwinning ingezeten”, aldus de captain. Horn moest het opnemen tegen de nummer één van de wereldranking de Belg Frédéric Caudron. De kopman van Bousema kende een moeilijke start en stond na zes beurten tegen een 5-11 achterstand aan te kijken. Toch ging de Duitser met een kleine voorsprong van 20-19 de pauze in. Direct na de hervatting sloeg Caudron met een serie van negen caramboles een gat dat tot aan het eind in stand bleef. In de nabeurt moest Horn toen negen caramboles maken, maar bij de zesde poging miste hij de bal op een haar na waardoor de winst naar Caudron ging.

Op de andere tafel ontspon zich een mooi driebanden gevecht tussen Steven van Acker en Wesley de Jaeger. Het begin was duidelijk voor Van Acker, hij leidde na elf beurten met 5-17, maar met een serie van negen caramboles was De Jaeger weer terug in de partij. Vanaf de stand 30-30 na twintig beurten gaven beide spelers elkaar niets toe. Aan het eind, na 31 beurten, ging De Jaeger als eerste uit. In de nabeurt moet Van Acker er drie maken maar kwam niet verder dan twee caramboles.

In het tweede deel van de wedstrijd had Frans van Schaik geen enkele moeite met Berry Dallinga en won overtuigend met 40-18 in 34 beurten. Op de andere tafel hadden Jean-Paul de Bruijn en Stefan Galla toen al de keu’s opgeborgen. De man uit Hulst was in een hoogstaande partij de betere over de Duitser en trok na 17 beurten met 27-40 aan het langste eind.

Een dag later moest Stefan Galla opnieuw genoegen nemen met een nederlaag. De wereldkampioen bij de vrouwen, Therese Klompenhouwer sloeg direct al een gaatje en won overtuigend met 31-40 in 36 beurten. Frans van Schaik (foto) bleef ook in zijn vijfde partij ongeslagen. Hij versloeg nu in 38 beurten captain Johan Roijers met 26-40. In het tweede deel won Martin Horn in een gedegen door hem gespeelde partij met 31-40 in 28 beurten van Marco Janssen. “Belangrijk was toen wat Wesley de Jaeger deed. Hij kreeg direct al een serie van negen caramboles van Bart Ceulemans te verwerken, maar toonde zoveel veerkracht en karakter dat hij zich toch weer terug in de partij vocht. Uiteindelijk won hij ruim en verdiend in 33 beurten met 30-40”, aldus Ronny Hazewinkel na afloop die tevreden terugkeek op deze “dubbel”.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer