EK-top opnieuw in vorm tijdens Champions Tour

Afgelopen zaterdag vond de laatste Grolsch Champions Tour veld en zetten plaats. De laatste wedstrijd werd gehouden bij KV Zwolle. De twee wedstrijden hiervoor werden verschoten bij KV Reutum en KV Lattrop-Brelenkamp. Van de in totaal zes wedstrijden telen alleen de beste vier resultaten voor het eindklassement. Voor de beste spelers lagen er tickets voor een internationale wedstrijd in Duitsland klaar. Hemelvaart 2019 zal deze wedstrijd gegooid worden in Meldorf.

Rob Scholten (KV Niej Haarbig) had, na een jaar van afwezigheid, zijn vorm weer gevonden. Vier van de zes wedstrijden won de regerend Europees Kampioen. Mark Tijkorte (KV Mander) wist, net als zijn ploeggenoot Bart Kamphuis, ook een wedstrijd te winnen. Hiermee behaalden zij ook een plek in de top 4 en wisten hiermee hun ticket voor Duitsland zeker te stellen. Laurens Maseland (KV de Toekomst) maakte door een stabiel gemiddelde de top 4 compleet.

Bij de dames won eveneens de regerend Europees Kampioene, Silke Tulk (KV Kleine David), vier van de zes wedstrijden en was daarmee zeker van een ticket naar Duitsland. Bij de dames werden er maar twee tickets vergeven in plaats van vier bij de heren. Kim Schurink (KV de Toekomst) won de laatste wedstrijd en wist hiermee haar tweede plaats veilig te stellen.

 Bij zowel de jongens als de meisjes waren ook twee tickets te verdelen voor de internationale wedstrijd in Duitsland volgend jaar.  Mirco Breuker (KV Vooruitzicht) pakte de maximale score in vier wedstrijden. Steven Groeneveld van KV de Brink bekroonde zijn sterke optreden in de Champions Tour met een keurige tweede plaats en dus een ticket voor Duitsland. Dat het spannend was bij de jongens bleek wel uit het feit dat er vier jongens op een gelijk aantal punten stonden. Dan wordt er gekeken naar het aantal schoten. In dit geval was dit ook gelijk. Tot slot is er gekeken naar de gegooide meters die uiteindelijk de doorslag gaf.

Suzan Zieverink (KV ‘t Broek) pakte in haar laatste jaar bij de junioren de winst bij de meisjes. Ze won, net als de twee jaar jongere Karlijn Greven (KV Nooit Gedacht), twee wedstrijden. Het gemiddelde van Zieverink was net iets beter dan dat van Greven, maar beide meiden pakten hun ticket voor Duitsland.

Het onderdeel zetten

Het onderdeel zetten wordt ook tijdens de Grolsch Champions Tour gespeeld. Met een kleine kloot moet zo ver mogelijk door de lucht gegooid worden. Anders dan op het veld of de straat telt bij dit onderdeel alleen de gegooide afstand zonder uitrol. Bij de heren ging deze titel, net als op het veld, naar Rob Scholten. Silke Tulk pakte de dubbel bij de dames.  Bij de jongens was het stuivertje wisselen en ging dit keer de titel naar Steven Groeneveld. Suzan Zieverink won, naast het veld, ook het onderdeel zetten bij de meisjes.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer