STEVO wint en nadert koploper

Na de 0-1 overwinning zondagmiddag in Hengelo tegen BWO nadert STEVO de koppositie in de eerste klasse. Lijstaanvoerder Rohda Raalte ging thuis met 1-2 onderuit tegen SC Bemmel, waardoor het verschil met de nieuwe nummer één SC Bemmel slechts drie punten is voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Volgende week kan STEVO nog een hele goede stap zetten richting de top door op de eigen Peuverweide, in de derby, Rohda Raalte naar een nederlaag te spelen. Een heuse topper deze wedstrijd, die ongetwijfeld veel publiek op de been zal brengen.

Afgaande op het spel van STEVO tegen BWO moet er wel uit een heel ander vaatje getapt worden tegen de Raaltenaren. Het niveau in deze wedstrijd was van beide ploegen namelijk van een bedroevend niveau, en dan vooral in de tweede helft waar de supporters langs de zijlijn de tijd op de klok richting de negentig minuten niet snel genoeg kon gaan.

STEVO kwam al vroeg in de wedstrijd op de beslissende 0-1 en die minimale voorsprong wist het vrij gemakkelijk vast te houden omdat de nummer laatst op de ranglijst BWO niet echt in staat was om de mannen uit Geesteren het vuur na aan de schenen te leggen. Alleen op het eind had BWO pech met een bal op de paal en kwam STEVO heel goed weg. Daarvoor heerste Erik Sonder als een veldheer achterin met voor zich de onvermoeibare Stijn Harmelink.

Voordat STEVO op voorsprong kwam had Remon Kruiper tot twee keer toe al een goede mogelijkheid laten liggen om de score te openen. Bij een indraaiende vrije trap van Stijn Harmelink voor het doel van BWO wist Ingmar Reinerink wel het laatste beslissende zetje te geven tot de 0-1. Tot dan was het spel van STEVO ook nog alleszins acceptabel, daarna viel het ver terug zonder, als gezegd, echt in de problemen te komen. BWO kwam wel enkele keren voor de goal van STEVO, maar naam mocht het niet hebben.

De tweede helft had, op de kans van BWO na, bal op de paal, net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. De Hengeloers wilden wil maar konden niet en dat gold ook voor STEVO, waar de voorwaartsen Roy en Niels Wigger maar zelden echt los kwamen van hun directe tegenstander. Het bleef uiteindelijk bij de 0-1 voor STEVO en de drie punten waren eigenlijk ook het enige dat telde. Alle ogen zijn nu gericht op volgende week. Kan STEVO stunten tegen het gerenommeerde Rohda Raalte is de grote vraag.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer