EK softbal –15 in 2020 op terreinen Tex Town Tigers

In 2020 zal het sportcomplex van Honk- en softbalvereniging Tex Town Tigers opnieuw het toneel zijn van de strijd om een Europees kampioenschap. Na eerdere succesvolle kampioenschappen georganiseerd te hebben, is er nu sprake van de strijd om een Europees kampioenschap voor softbalteams onder de 15 jaar. Tijdens het congres van de European Softbal Federation, in Griekenland, werd de nominatie vanuit Enschede gehonoreerd. Een aansprekende korte film van eerdere toernooien, gemaakt door Bertil Haage, trok de afgevaardigden over de streep.

Joop Hassink vond, als voorzitter van het organisatiecomité, het ook weer de hoogste tijd worden dat Enschede weer eens in aanmerking zou komen voor een dergelijk toernooi. Een ervaren team met verder Tim Oosterveld, Bert Oosterveld, Henk Heegen gaat met de klus aan de slag. Het team heeft ervaring opgedaan met eerdere EK ’s op de Kroedkotten. In 2000 het EK-junioren, destijds uitgeroepen tot het best georganiseerde ooit. Het WK junioren in 2007 was zelfs het eerste toernooi op dit niveau dat in Europa georganiseerd werd. In 2012 Was Tex Town Tigers de gastheer van de Europacup voor clubteams.

Joop Hassink: “Voor het toernooi moet niet alleen veel organisatorisch geregeld worden, maar ook moeten we op zoek naar sponsoren. De begroting zal een bedrag van rond de €25.000,– bedragen. Dat wordt misschien nog wel de ingewikkeldste klus. Mijn eerste ervaring met EK’ s en WK ’s was toen mijn eigen dochter in het Nederlands team speelde. Van wat ik toen zag dacht ik, “dat kunnen wij in Enschede ook”. Ook Tim en Bert Oosterveld hebben veel toernooien in het buitenland gezien. Echtgenote, zus, dochter en schoondochter hebben jaren deel uitgemaakt van de Nederlandse A-selectie en zo op allerlei plekken in de wereld toernooien gespeeld. Dat, mede met de successen bij de vorige edities in Enschede, geeft ons het vertrouwen dat we het kunnen.

In juli 2020 moet het allemaal gebeuren. Vrijwilligers en sponsors kunnen zich vanaf nu melden. Vervoer en onderbrengingen van de teams wordt een belangrijk item.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer