Mariënberg na winst op Voorwaarts veilig

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie voetbalde Mariënberg zich dan eindelijk veilig. Na de knappe 0-2 zege bij Voorwaarts, die vooral gestalte kreeg in de tweede helft, hoorde de roodzwarten na afloop dat DES het niet had gered in Oldenzaal tegen Quick’20 (4-2verlies).

Doordat DES en Voorwaarts op de voorlaatste speeldag nog tegen elkaar de degens kruisen kan sowieso één ploeg Mariënberg niet meer achterhalen. Of DES of Voorwaarts moet dus nacompetitie gaan spelen voor klassenbehoud of misschien worden ze allebei hiertoe naar gedirigeerd als Juliana’32 nog gaat stunten in de laatste twee wedstrijden.

Mariënberg had het geluk aan haar zijde. Iedereen wat Voorwaarts een warm hart toedraagt schreeuwde na een half uur om een strafschop toen spits Gert Dogger werd gestuit door doelman Thijs Altena. Volgens de oranjehemden totaal niet volgens het boekje. Echter de scheidsrechter van dienst zag er geen strafschop in, maar hier kwamen wij bijzonder goed weg.

Want eerlijk is eerlijk, 8 van de 10 scheidsrechters had ‘m op de stip gelegd. Nog geen minuut later stond Thijs Altena wederom een goal van Voorwaarts in de weg, nu deed Altena alles volgens het boekje en hield hij Mariënberg in leven.

Na dik een uur tekende Erjan Lamberink voor de op dat moment verdiende goal van Mariënberg. Hij liet één keer de bal een stuitje maken en haalde vervolgens verwoestend uit op randje zestien . Zijn goal was de doelman van Voorwaarts te machtig.

Kevin Bolks schoot Mariënberg een kwartier voor tijd helemaal in veilige haven. Hij rondde een voorzet van André Plaggenmars doeltreffend af, 0-2 na 75 minuten. Hierna voetbalde Mariënberg het vakkundig uit en kwam het niet meer in de problemen.