BC Bousema in eerste play-off net niet langs STZ Zundert

De driebandenspelers van het BC Bousema waren vrijdagavond in de eerste halve finale wedstrijd om het kampioenschap dicht bij een kleine overwinning. Bij de stand 4-2 na drie gespeelde partijen miste Stefan Galla in de nabeurt tegen Peter Ceulemans de beslissende derde carambole op een haar waardoor het geen 5-3 maar 4-4 werd.

“We waren dicht bij een goede uitgangspositie voor de return van zondag maar uiteindelijk moeten we genoegen nemen met een puntendeling. Wel hebben we een positief carambole totaal van 33”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Hij kon deze avond overwinningen noteren van Wesley de Jaeger en Johan Loncelle. De Jaeger keek na vijftien beurten tegen Rick van Beers tegen een grote achterstand, 3-19, maar een goede tweede deel kende met onder andere een serie van tien caramboles in de zestiende beurt en de partij na 29 beurten naar zich toe trok met 40-31.

Johan Loncelle was tegen Barry van Beers duidelijke de betere biljarter. Na zeven beurten stond het al 23-9 voor de Belg en deze achterstand liet duidelijk zijn sporen na bij Van Beers. In de achtste beurt scoorde hij nog één carambole en daarna pas weer in de twintigste beurt. Loncelle denderde echter voort en won na 21 beurten met 40-12.

Naast het verlies van Galla moest ook Frans van Schaik zijn meerdere erkennen in Roland Uijtdewillegen. In een matige partij trok de Amsterdammer met 37-40 na 43 beurten aan het kortste eind.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer