Eerste nederlaag SVZW

DFS, de onbekende tegenstander in de Betuwe was zaterdagmiddag gastheer van SVZW, de koploper tot op dat moment in de eerste klasse D. Al in de 1e minuut kreeg DFS haar eerste kans na balverlies van Aron Pouls, SVZW doelman Julian Bakker was wakker en redde prima. De thuisploeg viel aan, was gretig en creëerde de nodige kansen zoals in de 13e minuut toen de gasten ontsnapten aan het eerste tegendoelpunt.

Vervolgens was er een gele kaart voor een DFS speler en opnieuw een grote kans op een treffer, de thuisclub benutte haar kansen duidelijk niet. Het was maar goed dat SVZW doelman Julian Bakker in bloedvorm stak anders was het duel in die eerste helft al gespeeld. DFS was gewoon sterker, scherper en gevaarlijker maar de ploeg verzuimde om de vele kansen te verzilveren en dus werd de ruststand bereikt met een 0-0 stand.

Beide trainers hadden in de rust gewisseld: Philip Agteres liet Aron Pouls achter in de kleedkamer ten faveure van Levi van der Spek, DFS trainer Arno Arts verving Noe Bokila voor Furkan Alakmak. Meteen na het fluitsignaal scoorde DFS dan toch via Cedric Badjeck, die alert en beheerst de 1-0 aantekende, het kon niet uitblijven. Diezelfde Badjeck deed dat in de 52e minuut nogmaals, dit keer via een zeer fraaie tegendraadse kopbal, daarmee de score verdubbelend: 2-0. Daarop besloot Philip Agteres Sefa Yildirim te vervangen door Yoshua ter Avest teneinde wat meer druk naar voor te willen zetten.

Ook DFS wisselde daarna: in de 67e minuut zocht Alper Yaldiz de kleedkamer op, voor hem verscheen Zefanho Kiriwenno, aan exotische namen ontbrak het ook in Opheusden niet. In de 70e minuut ontving SVZW aanvaller Yessin Maskoul geel, werd Jesper Middelkamp vervangen door Nigel Michels en herpakte SVZW zich enigszins door aan een soort slot offensiefje te beginnen, nadat DFS de teugels had laten vieren.

Dat leidde in de 82e minuut zowaar tot de 2-1 door Frank Smit en na die aansluitingstreffer had SVZW door moeten drukken maar bleek daartoe niet in staat, ondanks het feit dat de gastheren in die fase het toch even kwijt waren hoor. In de 90e minuut maakte Fathi IIkhan aan alle twijfels een eind door de 3-1 aan te tekenen, tevens de verdiende eindstand.

Foto’s: SVZW/DFS