Manon Korfage: “Waterpolo kan soms heel hard zijn, het is niet voor niks een contactsport”

In de benauwde 10-9 overwinning op Swol was Manon Korfage de grote uitblinkster met maar liefst zeven doelpunten voor ZC Losser.

Scoor jij altijd veel c.q. regelmatig?

Ik scoor wel regelmatig, maar iedereen in ons team is in staat om doelpunten te maken.

Wat is jouw favoriet plek in het team?

Ik heb niet echt één favoriete positie. Ik lig graag op de midvoorpositie, maar ook op andere positie kan ik mij prima redden.

Maar vertel eerst eens even over jezelf.

Ik ben 20 jaar. Ik studeer gezondheid en maatschappij aan de universiteit in Wageningen. Hier woon ik ook op kamers, maar elk weekend kom ik weer terug naar Losser voor mijn familie, vrienden en de waterpolo.

Altijd al aan waterpolo gedaan of toch ook andere sporten geprobeerd?

Nadat ik mijn zwemdiploma’s heb gehaald ben ik meteen bij de zwemclub gegaan en ben ik begonnen met wedstrijdzwemmen en waterpolo. Ook heb ik een aantal jaar aan turnen gedaan. Nu speel ik alleen nog waterpolo.

Had jij voor het kiezen voor waterpolo een steuntje in de rug nodig?

Nee, zeker niet. Mijn ouders en broertje spelen ook waterpolo en ook een aantal ooms, tantes, neven en nichten doen aan waterpolo. De sport zit dus echt in de familie.

Altijd bij Losser of ook bij andere teams?

Ik heb altijd al bij Losser gespeeld.

Als leek begrijp ik soms niets van het fluiten van de scheidsrechters. Kun je een tipje van de sluier oplichten wat de belangrijkste regels zijn?

Dit is heel lastig om in een paar zinnen uit te leggen. Om het echt te begrijpen moet je echt zelf een keer waterpolo hebben gespeeld.

 

Buitenstaanders vinden waterpolo een harde sport. Jij ook? Of is het vaak geven en nemen?

Waterpolo kan soms heel hard zijn, het is niet voor niks een contactsport. Maar het ligt er vaak vooral aan hoe je tegenstander speelt en hoe je er zelf mee omgaat. Ons team moet het meer hebben van onze snelheid en bewegelijkheid i.p.v. hard spel.

Hoe is het teamspel en wat is de rol van de trainer?

Wij zijn nog een vrij jong team, maar we raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Natuurlijk zijn er nog wel dingen waar we als team aan kunnen werken. Onze trainer/coach zorgt er via de trainingen voor dat wij nieuwe dingen leren en dat we met z’n allen werken aan ons samenspel.

Scouten jullie ook de volgende tegenstander?

Met heel veel teams spelen we al jaren in deze competitie, dus dan weten we vaak al waar we tegenover staan.

Hoe vaak train je?

Voordat ik ging studeren trainde ik bijna elke dag. Nu meestal 3 keer in de week.

Zijn jullie buiten het waterpolo ook een team/meidenclub?

Het zijn allemaal hartstikke gezellige en lieve meiden. We kunnen vaak hard met elkaar lachen. Onze teamuitjes en toernooien zijn daarom altijd ook heel gezellig. Met sommige meiden ga ik al om sinds we klein zijn, dat zijn dan ook goede vriendinnen van me.

Doe jij naast het spelen nog andere dingen bij ZC Losser?

Ik heb een tijdje training gegeven en gecoacht bij de jeugd, maar daar heb ik nu helaas geen tijd meer voor. Hopelijk kan ik dit na mijn studie weer oppakken.

Afgelopen weekend nog gespeeld? En?

Afgelopen zaterdag hebben we in Losser tegen WS Twente gespeeld. We hebben gelukkig met 8-5 gewonnen. Onze verdediging was deze wedstrijd erg sterk, maar onze aanval kunnen we nog aan werken.

Heb jij een doelstelling wat je met waterpolo wilt bereiken?

Toen ik wat jonger was wilde ik graag zo hoog mogelijk spelen, nu wil ik er gewoon het beste uithalen.

En als team. Wanneer is volgens jouw het seizoen geslaagd?

Dit seizoen willen we als team graag bij de bovenste 6 eindigen, maar ik hoop zelf wel bij de beste 4 te horen.

 

Newsoutside Sportverlichting