NKC’51 blijft toch in overgangsklasse zaal

NKC’51 speelt komend zaalseizoen toch in de overgangsklasse. De Nijverdalse korfballers waren veroordeeld tot degradatie, maar met dank aan een jurist is dit besluit door de korfbalbond teruggedraaid.

NKC’51 van trainer/coach Gert Schorn (foto) was in eerste instantie gedegradeerd omdat de club hoorde tot de ‘slechtste nummers zeven’ van de overgangsklasse. De club stond bij het afbreken van de competitie voorlaatste in klasse OKB met zes punten uit elf duels. Deze stand werd door de bond als eindstand genomen en dus gebruikt voor de promotie- en degradatieregelingen, waarbij NKC’51 tot degradatie werd veroordeeld. De Nijverdallers hadden echter hun twijfels bij deze afhandeling, omdat de huidige stand een tussenstand was en het resterende programma per team verschilde.

Zo zou NKC’51 bijvoorbeeld nog tegen de puntloze nummer laatst De Hoeve moeten spelen, waarbij (gebaseerd op de ruime overwinning eerder die competitie) de kans groot was dat de ploeg daar punten zou pakken. Daarnaast zou er normaal gesproken recht zijn op een beslissingswedstrijd tegen een nummer 7 uit een andere poule, waarbij er dus ook nog kans was om handhaving te realiseren. Deze kon nu niet gespeeld worden, waardoor alle kansen die er normaal nog zouden zijn om degradatie te voorkomen NKC’51 nu werden ontnomen.

Samen met twee verenigingen (KIOS Nieuw Vennep en KV Apeldoorn), die een klasse lager in een vergelijkbare situatie zaten en ook zouden degraderen door deze afhandeling, heeft het bestuur van NKC’51 deze beslissing daarom aangevochten bij de korfbalbond. De clubs hebben een in Sportrecht gespecialiseerde jurist ingeschakeld om hun belangen samen te vatten en te bemiddelen naar de bond.

Naar aanleiding van een gesprek tussen afvaardigingen van het KNKV en de verenigingen is inmiddels een bericht van het KNKV-bestuur ontvangen met het nieuws dat de degradatie van alle drie de ploegen is teruggedraaid. De exacte details over de beweegredenen voor en de uitwerking van dit besluit zijn nog niet bekend, maar NKC’51 is erg blij met het resultaat.

De veldcompetitie is in verband met de corona-uitbraak maar voor de helft gespeeld en nietig verklaard. Deze competitie start in september, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, weer in dezelfde poules. Hiermee spelen de Nijverdallers ook volgend seizoen zowel in de veld- als zaalcompetitie weer in de overgangsklasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer