VAST (Voor Aangepast Sporten Tubbergen)

Een prachtig initiatief waar tennisleraar Han Snijders van TV De Acehof gelijk ja op heeft gezegd, om een dergelijke les te gaan verzorgen. En wat hebben ze allemaal genoten, ondanks het wisselvallige weer, lieten deze jongens en meiden zich niet snel uit het veld slaan. Han deed het voortreffelijk! De  deelnemers genoten met volle teugen, ondanks de regen. Met een grote glimlach verlieten ze na afloop ons terrein. Voor alle partijen zeker voor herhaling vatbaar en mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation.

VAST is een stichting, opgericht in maart 2019. Vooralsnog houden zij twee keer per week een sportinstuif in de Vlaskoel onder leiding van een van de buurtsportcoaches. Het sportaanbod voor deze mensen is laag. Hoe mooi zou het zijn indien er in Tubbergen en omstreken een tak G-tennis kan ontstaan. Dit is het onderzoeken meer dan waard als het aan De Acehof ligt. Gelukkig bestaan er al hele mooie evenementen die leuk zijn voor G-tennissers. Zo organiseert de KNLTB de Nationale Kampioenschappen G-tennis waaraan uit heel Nederland kan worden deelgenomen. En ook Special Olympics Nederland organiseert veel waaronder de Internationale Spelen en Regionale Spelen. Twente heeft zelfs de strijd om de Special Olympics Nationale Spelen 2022 gewonnen.

Karel Maathuis liet TV De Acehof  tevens weten dat hij voor het seizoen 2020-2021 bij de Dirk Kuyt Foundation (DKF) een project voorstel heeft ingediend. Bedoeld om de interactie tussen regulier en aangepast sporten te verbeteren, door 1x per maand een reguliere sport uit te nodigen. Dit voorstel is recent geaccepteerd, met dien verstande dat de trainer/begeleider van de reguliere vereniging voor deze clinic betaald kan worden vanuit de DKF.

Een mooie kans om deze doelgroep meer in de spotlights te zetten. Naast tennis staan dit seizoen ook nog basketbal, judo, badminton, handbal, voetbal, zwemmen, schaatsen/curling, golf/jeu de boules, op de agenda.

https://www.dirkkuytfoundation.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer