Jolly Jumpers laat de punten liggen in de tweede helft

De tweede competitiewedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma. Dit keer moesten de meiden aantreden tegen Binnenland uit Barendrecht. Dat het een leuke pot zou worden, stond vast. Om 17.30 uur klonk het startsignaal en kon de wedstrijd starten. De eerste 2 punten waren voor de dames uit Barendrecht, maar met een prachtige 3-punter aan de kant van de Jumpers was de wedstrijd pas echt begonnen. Beide teams gingen gelijk op en wisten het netje te vinden. Een start van een leuke en spannende wedstrijd. Eindstand kwart 1, 18-16.

Na een korte break van 2 minuten begonnen de teams aan het tweede kwart. Aan beide kanten werden er veel fouten gefloten, waardoor er regelmatig aangetreden mocht worden op de vrije worp lijn. En dan, aan het einde van het 2de kwart was er weer even een voorsprong voor de meiden uit Tubbergen. De Tubbergse dames werken ontzettend hard, dat werd beloond. Helaas kwam de thuisploeg nog even terug en eindigde het kwart in een kleine achterstand. De teams gingen rusten met een stand van 32-29 in het voordeel van de blauwhemden. 1 ding was duidelijk, goed de kleedkamer uitkomen en vechten als één TEAM.

De eerste paar minuten van het 3de kwart ging het gelijk op, de basket werd aangevallen en de ballen vielen. Helaas kwam er na een tijdje een kantelpunt en wisten de meiden uit Barendrecht een run te maken. Met een goede defence waar de roodhemden geen antwoord op hadden wisten ze uit te lopen. Een time-out was dan ook noodzakelijk. De laatste 5 punten kwamen daardoor uit de handen van De Jumpers.

De roodhemden gingen het 4de kwart in met een achterstand van 17 punten, een overbrugbare stand. Vechten, knokken en aanvallen was noodzakelijk om terug te komen in de wedstrijd. En dat lukte, want na een aantal seconden gespeeld te hebben, grepen de blauwhemden al naar een time-out. De meiden kwamen terug tot 8 punten, maar helaas konden ze het niveau van het begin van het 4de kwart niet volhouden en maakten de meiden uit Barendrecht het af. Eindstand van de wedstrijd: 89-63.

Met veel leer- en verbeterpunten gaan de meiden de komende week hard trainen om vervolgens aanstaande zaterdag aan te treden tegen Den Helder. Om 18.30 uur speelt Jolly Jumpers hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in Sportcentrum De Vlaskoel. Publiek is gelukkig weer welkom dus hopelijk zien wij jullie dan om de dames aan te moedigen.