Van en voor de regio: FC Twente/Heracles Academie van start gegaan met Regiotrainingen

Vrijdag is de FC Twente/Heracles Academie van start gegaan met de Regiotrainingen. Maar liefst 200 spelers en speelsters uit de regio kwamen voor de eerste keer in actie binnen het Regioplan.

Op de omslag: Coördinator Regioplan Matthijs Blijham met coördinatoren Bart Hampsink, Hermen van Nijen en Mark Eijer  Foto: FC Twente/Heracles Academie

Ruim 200 kinderen in de leeftijdscategorie Onder 9 en Onder 10 beleefden vrijdag hun eerste activiteit binnen het Regioplan. Onder begeleiding van gedreven trainers en coördinatoren werd er op zes verschillende locaties in de regio getraind.

Coördinator Regioplan Matthijs Blijham met coördinatoren Patrick Bakhuis (links) en Tim van Vlijmen (rechts) Foto: FC Twente/Heracles Academie

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Regiotrainingen

Door middel van de Regiotrainingen wil de FC Twente/Heracles Academie meer jongens en meisjes in de omgeving beïnvloeden, maar vooral een mooie uitdaging bieden. Het uitgangspunt hierbij is de moderne visie op instroom, waarbij de FC Twente/Heracles Academie erin gelooft dat het voor kinderen goed is langer in hun eigen omgeving, dus bij hun amateurclub, te blijven voetballen. Naast de reguliere trainingen bij de amateurvereniging krijgen zij, onder begeleiding van kwalitatief sterke trainers en coördinatoren, één keer per week training binnen het Regioplan.

Halen én brengen

Met het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie niet alleen meer halen, maar de regio ook veel brengen. Zo is er behalve voor spelers ook voor jeugdtrainers van de amateurclubs de mogelijkheid zich binnen het Regioplan te ontwikkelen. Zij worden in de praktijk, dus tijdens en rondom de Regiotrainingen, begeleid door de coördinatoren. Ook wonen ze maandelijks een een bijeenkomst voor trainers bij. Zo dragen de Regiotrainingen op meerdere vlakken bij aan de missie van de FC Twente/Heracles Academie: Het niveau in de regio samen naar een nog hoger level tillen.

Coördinatoren

De coördinatoren binnen de Regiotrainingen zullen een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het ‘sterker maken’ van de regio. “Naast dat ze zijn aangesteld om een hoge kwaliteit in de trainingen te leggen, zullen de coördinatoren ook een belangrijke schakel worden in het ontwikkelen van de regiotrainers”, vertelt Matthijs Blijham. “Ik heb erg veel vertrouwen in deze groep coördinatoren. Ze komen uit de regio, hebben ervaring binnen het voetbal en hebben veel affiniteit met het begeleiden van spelers en trainers.” De Coördinator Regioplan is blij met de start van de Regiotrainingen. “Dit is een mooie volgende stap in de uitvoering van het Regioplan.”

Foto: Justin Sangers
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer