FC Twente verliest oefenwedstrijd van Waasland-Beveren, Vaclav Cerny maakt rentree na blessureleed

FC Twente heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Waasland-Beveren. Het duel in De Grolsch Veste eindigde in een 1-2 overwinning voor de gasten uit België.

Foto omslag: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

Vaclav Cerny maakte na bijna tien maanden weer zijn eerste speelminuten voor FC Twente. De Tsjech kwam als aanvoerder een kwart wedstrijd in actie. Cerny traint al langer weer mee met de selectie van trainer Ron Jans. In januari van dit jaar liep hij tijdens het duel tegen Ajax een zware knieblessure op.

Ondanks kansen over en weer kwamen alleen de Belgen in het eerste bedrijf tot scoren. Daniel Maderner benutte een strafschop. Drie minuten voor rust werd de 0-2 afgekeurd wegens buitenspel. Even later leek de voor Cerny ingevallen Denilho Cleonise een penalty te krijgen van scheidsrechter Hardeman. Maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd de gegeven strafschop teruggeroepen.

Na de rust volgden de kansen elkaar wederom over en weer op. Het was Alessandro Albanese die de bezoekers op 0-2 zette. FC Twente herpakte zich en maakte via een strafschop van Luka Ilic de aansluitingstreffer.

FC Twente-Waasland Beveren: 1-2 (0-1)

Scoreverloop

26’ 1-0 (Maderner, pen.)

64’ 2-0 (Albanese)

69’ 2-1 (Ilic)

Opstelling FC Twente: De Lange, Pleguezuelo, Smal, Cerny (21’ Cleonise), Ilic, Misidjan, Oosterwolde, Ugalde, Bosch, Staring, Dumic.

RTV Oost verzorgde een samenvatting van het oefenduel in Enschede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer