FC Twente wint zonder groots te spelen eenvoudig bij PEC Zwolle

Het Overijssels onderonsje was zaterdagavond een gemakkelijk karwei voor FC Twente. De ploeg van trainer/coach Ron Jans was met 1-3 te sterk voor PEC Zwolle. FC Twente ziet het laatste duel voor de winterstop daarmee tegemoet als nummer vier op de ranglijst.

Bron: RTV Oost

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

PEC Zwolle begon sterk en zocht vol energie de aanval. Tot echte kansen kwam de thuisploeg echter niet. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers wel op voorsprong, toen Virgil Misidjan de bal voorzette en Dimitris Limnios wist binnen te werken. Goede mogelijkheden zouden daarna voor beide ploegen volgen.

Corner

Zes minuten voor de rust wist FC Twente de voorsprong uit een corner te vergroten. Slobodan Tedic miste de bal, waarna Manfred Ugalde van dichtbij kon binnenkoppen. Twee minuten later was PEC dicht bij de 2-1, maar Julio Pleguezuelo gooide zich voor de bal en wist de aansluitingstreffer te voorkomen.

Voormalig speler

Vlak na rust breidde FC Twente de voorsprong verder uit. Virgil Misidjan, voormalig speler van PEC Zwolle, zette na een assist ook een doelpunt achter zijn naam. De thuisploeg dacht nog aan buitenspel, maar omdat Van Polen nog achter de achterlijn stond kon de treffer gewoon worden geteld.

Eretreffer

Lars Unnerstall zou nog in actie moeten komen op een knap afstandsschot van Mees de Wit. Invaller Daan Rots wist aan de andere kant het net ook niet te vinden. Een minuut daarna deed PEC Zwolle toch nog wat terug. Samir Lagsir bepaalde met een fraaie treffer de eindstand van 1-3.

PEC Zwolle-FC Twente: 1-3 (0-2)

15′ 0-1 (Limnios)

39′ 0-2 (Ugalde)

52′ 0-3 (Misidjan)

89′ 1-3 (Lagsir)

Arbiter: Bos

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Den Berg, Nakayama, Voet, Van Polen (55′ Saymak), De Wit, Strieder (65′ Koolwijk), Van Den Belt (81′ Caschili), Reijnders, Adzic (65′ Lagsir), Tedic (81′ Kastaneer).

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Sadílek, Zerrouki (70′ Cleonise), Vlap (60′ Bosch); Limnios (87′ Rots), Ugalde (77′ Van Wolfswinkel), Misidjan (60′ Cerny)