DOS ’37 ondanks verlies klaar voor competitie

DOS’37 kon niet beschikken over enkele basisspelers, maar wist het verlies tegen WHC te beperken. Dankzij het goede optreden van Patrick Nitert bleef het tegen de gastheren bij een nederlaag van 2-1.

Door Herman Kottier

Het trainersduo Jeroen Niks en Geerten Brinkman kon in dit oefenduel niet beschikken over Job Derksen, Douwe Koebrugge, Michel Kamphuis en Joost Aman. Toch zagen zij hun team starten met een zeer sterke fase.

Teruggedrongen

In de eerste twintig minuten werd WHC teruggedrongen. Daarin vervulde Shakki Mohamed aanvallend de hoofdrol door twee goede voorzetten te geven en zelf een kans te creëren. Die mogelijkheid verdween net naast het doel. Toen stond het al 0-1 voor de gasten. Ronald te Morsche kopte de voorzet van Mohamed in de twaalfde minuut namelijk perfect binnen. Nadat Stan Tempert de bal uit de hoekschop van Koen Nijkamp net niet doeltreffend kon verzilveren, nam WHC het initiatief over.

Meer druk

Trainer Richard Karrenbelt zorgde door enkele omzettingen bij WHC voor meer druk. Met name middenvelder Nathan Duim kreeg  daardoor meer vrijheid om het spel te verdelen. Vooral Jelle Post, Jesse van ’t Ende en Sander Krijns zagen hun kansen uiteenspatten op de vuisten van doelman Patrick Nitert of geblokkeerd worden door de defensie. WHC had vervolgens de hulp van Tijn Herkink nodig, die in een verdedigende actie zijn eigen doelman passeerde. Daardoor werd de rust met een stand van 1-1 bereikt.

Niet ten goede

In de tweede helft kwam ook voormalig DOS ’37 speler Jochem Oude Booijink in actie. WHC startte beter dan de Vriezenveners. Doelman Nitert parreerde in de 55e minuut de inzet van Stef van Oene, maar de bal kwam voor de voeten van Sargon Gouriye. De aanvaller krulde het leer prachtig en onhoudbaar in het doel: 2-1. In het laatste half uur werd er door de beide hoofdcoaches veelvuldig gewisseld. Dit kwam het spel bij elk team niet ten goede.

Kleine mogelijkheden

WHC vond telkens doelman Nitert op het pad om te scoren. De beste kans voor DOS ’37 kwam voort uit een hoekschop van Hidde Boers. Daaruit zag Ronald te Morsche zijn kopbal naast het doel verdwijnen. Als tot slot de laatste kleine mogelijkheden voor beide teams niet werden benut, bleef het bij een zege voor de thuisclub van 2-1.

DOS ’37 lijkt na een trainingsperiode met daarin vier duels klaar te zijn voor de hervatting van de competitie. Dat zal dan zaterdag moeten blijken, als het thuis om 14.45 uur in de streekderby stuit op SVZW uit Wierden.

WHC – DOS’37: 2-1 (1-1)

Scoreverloop

12′ 0-1 (Te Morsche)

43′ 1-1 (Herkink, e.d.)

55′ 2-1 (Gouriye)

Basisopstelling DOS ’37: Nitert, Mohamed, Kikkert, Olde Olthof, Herkink, Tempert, Te Morsche, Schoonewille, Jansen, Kamphuis, Nijkamp.

Samenvatting

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer