DOS ’37 verliest slecht duel van SVI

Na twaalf jaar troffen DOS ’37 en SVI uit Zwolle elkaar weer in competitieverband. Eindigde toen de wedstrijd nog in een gelijkspel (1-1), in deze editie won in een slechte ontmoeting de meest gelukkige. SVI zegevierde met een minimaal verschil: 0-1.

Door Herman Kottier

Foto’s: Jeroen Tempert sport-fotografie

De mannen van coach Jeroen Niks hoopten een vervolg te kunnen geven aan het succes in Nunspeet. Waren de Vriezenveners in het eerste part optisch sterker, het leidde niet tot een goede doelpoging. De beste kans was voor de gasten. Milan Koorman vond geheel vrijstaand doelman Patrick Nitert op zijn pad. Pas kort voor rust viel de enige gelegenheid te noteren voor de thuisploeg. Uit een vrije trap van Hidde Boers wist Martijn Olde Olthof dicht voor het doel niet te scoren.

Sterke verdedigingen en slordig spel

De brilloze ruststand was gezien het geboden spel van beide teams terecht. Bij de thuisclub werden vele duels verloren en was er gebrek aan onderlinge communicatie. SVI sloeg met lange ballen uit de verdediging het middenveld over. Tot echt goed combineren waren de elftallen niet in staat door de sterke verdedigingen en het slordige spel. Iedereen merkte dat wie scoorde, ook de winst zou binnenhalen. Na de onderbreking schoot Glenn Jansen de bal nipt over het doel van keeper Alex Grafhorst. Vervolgens gebeurde er ruim twintig minuten niets bijzonders aan weerszijden.

Niet meer in gevaar

Maar in een korte periode van drie minuten daarna ontstonden er enkele goede scoringsmogelijkheden. Menno Kamphuis speelde zich na een prima actie vrij, maar wist de doelman niet te passeren. Dat gold ook voor Michel Kamphuis, wiens schot de nodige snelheid miste. Maar SVI lukte dat een minuutje later wel. Uit een voorzet vanaf de linkerkant schoot Twan Zuidmeer via de binnenkant van de paal raak: 0-1. Ondanks de directe rode kaart voor Lars Brands na een flinke overtreding op Hidde Boers kwamen de gasten niet meer in gevaar.

Evenals een week geleden in Kampen behaalden de Zwollenaren met tien man de zege. Het werd daardoor ook een leuk succesje voor assistent-trainer Jordy Hendriks, die de afwezige hoofdtrainer Bram Freie verving.

DOS ’37 – SVI: 0-1 (0-0)

Scoreverloop

71′ 0-1 (Zuidmeer)

Opstelling DOS ’37: Nitert, Kikkert, Olde Olthof (78′ Fraterman), Derksen, Fokke (78 Tempert) , Mohamed, Schoonewille (90′ Herkink), Michel Kamphuis, Boers, Menno Kamphuis, Nijkamp (27′ Jansen).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer