DOS ’37 speelt behoorlijk maar scoren blijft lastig

DTS Ede stond hoog op de ranglijst. Maar de thuiswedstrijd was voor DOS’37, dus ging DOS vol goede moed naar Ede. De start was van de wedstrijd was veelbelovend, maar het eindresultaat bleef uit.

Foto’s: Jeroen Tempert sport-fotografie

In het eerste kwartier kwam met name Shakki Mohammed enkele malen goed door over de rechterflank en gaf enkele goede voorzetten die niet verzilverd werden. Rond de 14e minuut werd Twan Schoonewille in zijn gezicht geraakt, waarop hij een lange tijd werd behandeld. In dit moment sloeg DTS toe. De DOS-defensie greep niet doortastend in en een lage schuiver verdween in het doel. DTS trok zich weer terug en DOS ’37 pakte het spel van daarvoor weer op.

Ogenschijnlijk in handen

DOS had de druk er vol op en de wedstrijd ogenschijnlijk in handen. Oppassen was het wel voor de snelle uitvallen van DTS, want vlak voor het rustsignaal kon Marnick Fokke ternauwernood de bal verwerken tot corner. Deze leverde niets op en kort daarop floot de goed leidende scheidsrechter Van Kraay voor de pauze. DOS ’37 paste in de rust één wissel toe, Glenn Jansen kwam voor Twan Schoonewille. De start van de tweede helft was als het begin van de wedstrijd. Een goede aanval over rechts via Ronald te Morsche belandde bij Koen Nijkamp, maar zijn inzet ging over. In de 52e en 56e minuut kreeg DTS enkele grote kansen. Deze verdwenen naast het doel, een signaal dat zij er echt wel waren.

Niet meer te repareren

De trainer van DOS’37 paste twee wissels toe. Stan Tempert en Koen Nijkamp gingen eruit voor John Fraterman en Martijn Olde Olthof. Er werden enkele omzettingen gedaan en het duurde een tijdje voordat DOS ’37 aan deze omzettingen gewend was. De druk werd weer opgevoerd, welke leidde tot situaties in de zestien. Maar balverlies, ontbrekend gogme en onachtzaamheid leidden tot twee uitvallen van DTS die de ploeg allebei een doelpunt opleverden. Een schijnbaar niet meer te repareren achtstand. Dit soort aanvallen waren er van DTS gedurende de hele wedstrijd. DOS kreeg in de 79e minuut nog een terechte strafschop, de kans om terug te komen in de wedstrijd.

Menno Kamphuis schoot de bal hard binnen en de 3-1 stond op het scorebord. DOS ’37 probeerde het nog wel, maar tot echte grote kansen leidde het niet meer. In de blessuretijd scoorde DTS de 4-1 en kort daarop floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.