Zaalvoetballers Excelsior ’31 onderuit tegen Sportclub Olympic

De zaalvoetballers van Excelsior ’31 hebben de mooie zege van afgelopen week op ZVS/Bodemflex geen goed vervolg kunnen geven. Vrijdagavond ging het op bezoek bij Sportclub Olympic met 4-1 onderuit.

Excelsior ’31 kende in aanloop naar het duel personele problemen. Wegens ziekte en blessures reisde het uiteindelijk met twee wissels af naar Westervoort. Op de wedstrijddag zelf werd keeper Tim Paalman aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Hij maakte meteen zijn debuut onder de lat. Mede dankzij het sterke optreden van de jonge doelman kon Excelsior ’31 lange tijd mee in een mooi duel. Wel was hij kansloos nadat Excelsior ’31 tegen een counter aanliep. Deze tegentreffer betekende een 1-0 achterstand bij rust.

In een gelijkopgaande tweede helft kwam Excelsior ’31 verdiend naast de thuisploeg. Lucas Aydin draaide vanaf de zijkant goed weg en schoot in de verre hoek binnen: 1-1. Het spel golfde heen en weer, met kansen aan beide kanten. Maar Excelsior ’31 was in de afronding niet zuiver genoeg om op voorsprong te komen. Iets wat Sportclub Olympic uiteindelijk wel was. Na de 2-1 vloeiden bij Excelsior ’31 de krachten weg. Knullig balverlies betekende kort voor tijd de 3-1 en een gelopen wedstrijd. De 4-1 was er uiteindelijk één voor de statistieken.

Aankomende vrijdag wacht Excelsior ’31 het thuisduel tegen JCK/Aiso. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21.00 uur. Bezoekers zijn welkom. De toegang is gratis.

Sportclub Olympic – Excelsior ’31: 4-1 (1-1)

Scoreverloop

13′ 1-0 (Katendi)

27′ 1-1 (Aydin)

32′ 2-1 (Amezrine)

38′ 3-1 (Dolorita)

40′ 4-1 (Katendi)

Wedstrijdselectie Excelsior ’31: Ter Stal (K), Paalman (K), Borghuis, Van Leeuwen, Aydin, Pongers, Lankamp, Voortman.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer