NEO is koppositie kwijt na 3-0 verlies tegen FC Suryoye

Wie alleen de eerste helft van Suryoye tegen NEO heeft gezien, zal zich hogelijk verbaasd hebben over de uiteindelijke 3-0 eindstand. De ploeg van Michel Steggink was voor de pauze steeds de bovenliggende partij, creëerde meerdere mogelijkheden en deed zichzelf schromelijk te kort door met 0-0 te gaan rusten.

Na de thee speelde de thuisclub beduidend beter en bleek NEO na de vroege achterstand niet bij machte het tij te keren. Ziedaar de parallel met het duel tegen Schalkhaar van vorige week.

Mooiste aanval voor rust

Zoals gezegd was het voor rust NEO dat de klok sloeg. Al na tien minuten moest de thuisclub na een mooie aanval een inzet van Jochem Stam van de doellijn halen. NEO vond steeds de vrije man en Suryoye slaagde er in die fase niet in een goede aanval te produceren. Nadat een drie tegen twee overtalsituatie strandde door een onnauwkeurige eindpass, schoot Stef Rompelaar over in schietpositie en leverde de mooiste aanval voor rust bijna de verdiende 0-1 op. Een crosspass van Bas Spenkelink belandde bij Wessel Bom die Stef Rompelaar bediende. De spits strandde op Felix van Berkel en Rompelaar kreeg rebound ongelukkig tegen zich aan en de bal huppelde naast.

Slotpass van belabberd niveau

Ook de volgende drie kansen waren voor NEO. Rick ten Tusscher kon de bal alleen voor van Berkel net niet het laatste zetje geven, een kopbal uit een corner van Bas Spenkelink bleef hangen in een mêlee van spelers en Max Brunninkhuis raakte schuin voor het doel slechts het zijnet. In die fase kreeg NEO ook nog legio mogelijkheden tot het creëren van scoringskansen via de vleugels, maar de slotpass was helaas vaak van belabberd niveau. Pas in de laatste paar minuten voor de thee werd Suryoye voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal van Orshein Eilyo uit een hoekschop ging rakelings naast en de handige Jakob Said kon na een goede actie nog net worden gestuit. De rust werd derhalve met 0-0 bereikt en net als vorige week deed NEO zich daarmee schromelijk te kort.

Tegen de kansverhoudingen in

Nadat voor de thee Benjamin Can al was ingevallen, verschenen bij Suryoye in de tweede helft Ruben Katalanc en Chris Cicek aan de start. Of dat het alleen was kun je je altijd afvragen uiteraard, maar meteen probeerde Suryoye het tij te keren. Al na een paar minuten moest Thijs Terhalle, voor de eerste keer deze wedstrijd, handelend optreden. Een lastige vrije trap van Benjamin Can werd prima verwerkt door hem en gelukkig ging de rebound van Jakob Said over. NEO was het bij vlagen kwijt en het verzorgde spel van de eerste helft werd nog maar sporadisch getoond. Net als vorige week rook de tegenstander hun kans en het duurde niet lang voordat dat de 1-0 voorsprong opleverde. Een puntgave voorzet van de rechterkant door een totaal vrijstaande speler werd bij de tweede paal binnen gekopt door Benjamin Can: 1-0. Totaal tegen de kansverhoudingen in, maar uiteraard niemand die daar bij de thuisclub om maalde.

Counteren naar hartenlust

Het sierde NEO dat met volle overgave geprobeerd werd de achterstand ongedaan te maken. Maar een ongeluk komt blijkbaar nooit alleen en zowel Frank Valley als Jochem Stam en Stef Rompelaar moesten het veld met blessures verlaten. Met al hun routine in de ploeg liet Suryoye NEO vervolgens komen en counterde naar hartenlust. Dat leverde nog twee goals op. De 3-0 was een mooie individuele actie van Jakob Said die daarmee een counter succesvol afsloot. En toch kreeg NEO ook nog meerdere schietkansen, maar allemaal bleken ze een makkelijke prooi voor Felix Van Berkel. Ook toen Mike Engelsman alleen voor hem opdook kwam de goalie als winnaar uit de bus.

Al met al een frustrerende middag voor de ex-koploper. Het voetbal is vaak nog wel goed, maar het scorend vermogen laat op dit moment gewoon te wensen over en daar sponnen Suryoye en vorige week Schalkhaar garen bij. De volgende twee duels van NEO zijn thuiswedstrijden. Op tweede paasdag komt Lemelerveld op bezoek en een week later Barbaros. Hopelijk weet NEO dan een kentering te bewerkstelligen om op die manier de achterstand op Bon Boys niet groter te laten worden. Van koploper tot achtervolger, het kan verkeren.