Amicitia presteert goed bij herstart veldcompetitie

In het voorjaarsdeel van de veldcompetitie begon Amicitia afgelopen zaterdag vanaf de laatste plaats in de rangschikking. Met één punt achterstand op tegenstander De Parabool, de Groninger studenten Vereniging. De uitwedstrijd vorig jaar september werd teleurstellend met 13-11 verloren. Tijd dus voor nieuw elan en zicht op betere tijden voor de Toyota Drent formatie.

Op een sfeervol en druk bezocht sportpark Het Midden begon de ploeg van trainer/coach Rick Keus voortvarend aan de wedstrijd (4-1). Er was veel beweging in de vakken en er werd scherp verdedigd. De gasten uit Groningen gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen tien minuten voor rust terug op gelijke hoogte (6-6). Amicitia miste op dat moment een strafworp, waarna De Parabool even later wel profiteerde. Tot aan de rust scoorden beide ploegen om en om wat resulteerde in een 8-8 ruststand.

Na rust moest Amicitia echt aan de bak, met slechts één opdracht: een goed resultaat behalen om uit de onderste regionen te geraken. Na de 9-9 aan het begin van de tweede helft lukt het de oranjekragen om meer afstand te nemen (12-9). De doelpunten vielen makkelijker, het overwicht werd duidelijker en het zelfvertrouwen kon daardoor toenemen. De Parabool toonde weliswaar veerkracht, maar Amicitia handhaafde het verschil telkens op twee of drie doelpunten (16-13). De laatste treffer van de wedstrijd was voor de Groningers. Eindstand 16-14.

Twee belangrijke winstpunten voor Amicitia en mede door andere resultaten in de poule is het inmiddels twee plaatsen gestegen in de voorlopige rangschikking. Vanwege de meivakantie is er de komende twee weken geen competitiewedstrijd. Op zaterdag 14 mei staat de eerstvolgende ontmoeting op het programma tegen Spirit in Voorthuizen (aanvang 15:30u).

RESERVES AMICITIA ZIJN OOK DE PARABOOL DE BAAS

Amicitia 2 was beduidend beter dan de ploeg van De Parabool 2. Door prima spel en een afgetekende 19-9 overwinning steeg de ploeg van trainer/coach Jan Nijkamp naar een voorlopig gedeelde tweede plaats in de poule. Op zaterdag 14 mei speelt Amicitia 2 de derby tegen NKC’51 2 in Nijverdal (aanvang 14:30u). Beide ploegen staan met evenveel punten op gelijke hoogte.