BC Bousema

Verlies onder protest en winst voor de driebandenspelers van BC Bousema

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema zullen ongetwijfeld met gemengde gevoelens terug kijken op de dit weekend gespeelde wedstrijden. Met name de verloren inhaalwedstrijd tegen koploper SIS deed bij de ploeg van Ronny Hazewinkel veel stof op waaien.

Foto: Jaap Gönning

“Dat wij verloren hebben, oké, maar de wijze waarop daar ben ik echt kwaad over. In de oorspronkelijke opstelling van SIS stonden de namen van Jaspers en Merckx niet vermeld en de afspraak was dat, wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, er geen sterkere teams aan de tafels zouden verschijnen. En dit was zaterdag bij SIS duidelijk wel het geval, terwijl wij ons wel aan die afspraak hebben gehouden. Bij SIS stond namelijk Eddy Merckx nu wel opgesteld. Wij hebben dan daar vooraf protest tegen aangetekend”.

Bij BC Bousema was er deze zaterdag alleen winst voor Frans van Schaik die in  28 beurten Raymund Swertz met 29-40 de baas was. Anno de Kleine verloor in 34 beurten met 40-22 van Raimond Burgman, Stefan Galla kon Jean van Erp lang volgen maar verloor uiteindelijk met 40-33 na 32 beurten. Murat Naci Coklu trok tegen Eddy Merckx met 40-20 in 16 beurten aan het kortste eind.

De grote vraag was zondag in hoeverre de ontwikkelingen van zaterdag zijn weerslag zouden hebben op de wedstrijd tegen hekkensluiter DKM Tools. “Met name Johan Loncelle had het in het begin moeilijk tegen Jack Wijnen, maar via 15-12, 19-22 en 24-25 maakte hij het goed af en won in 36 beurten met 35-40. Hetzelfde resultaat behaalde ook Stefan Galla tegen Joey de Kok. Stefan speelde goed en geconcentreerd en trok in 39 beurten aan het langste eind”.

In het tweede deel had Murat Naci Coklu grote moeite met Roland Uijtdewilligen. Halverwege stond hij nog wel op een 19-23 voorsprong maar even later was het al 28-25. Coklu kwam nog wel gelijk op 28-28, maar toen maakte Uijtdewilligen er een een eind aan met een serie van elf en 1 carambole en won met 40-28 na 17 beurten. “De druk kwam nu bij Anno de Kleine te liggen die tegen Eddy Willems ook een moeizame start kende, maar via 15-18 en 19-37 maakte Anno, weliswaar met een gelukkige klosbal, de partij in de 36ste beurt uit. Willems maakte in de nabeurt één carambole en bleef op 30 caramboles steken. Misschien gelukkig maar al met al toch wel verdiend en belangrijk gelet op de uitslagen van onze concurrenten”, aldus de captain.

Koploper blijft SIS en Cues&Darts en BC Bousema, die beiden wonnen, volgen op de plekken 2 en 3. Team Eekhoorn staat vierde op twee punten van de nummers twee en drie. Komende zondag is SIS de tegenstander van BC Bousema in Lochem.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer