Finale voor Heracles Almelo na verliespartijen tegen Willem II en RKC Waalwijk

Zondag komt Heracles voor de laatste keer dit voetbalseizoen in actie. Althans, als de club uit Almelo de nacompetitie voor degradatie weet te ontlopen. Concurrent Sparta Rotterdam komt naar Almelo voor een ‘finale’ in de kelder van de Eredivisie. 

Foto omslag: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Andere concurrent Fortuna Sittard gaat op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen. Winnen zij en verliest Heracles Almelo van Sparta Rotterdam, dan moet de ploeg van trainer/coach Frank Wormuth zich gaan opmaken voor wedstrijden in de nacompetitie.

Onderuit

Afgelopen zaterdag ging Heracles onderuit in de belangrijke uitwedstrijd bij Willem II. Wessel Dammers en Jizz Hornkamp scoorden de treffers namens de Tilburgers.  Willem II greep vanaf het begin het initiatief en kreeg al spoedig mogelijkheden. Na een kwartier spelen viel de 1-0 al, door een inzet van Wessel Dammers. Twee minuten later kon Jizz Hornkamp van dichtbij de 2-0 inkoppen, waarmee de eindstand al bepaald bleek. Sven Sonnenberg kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart.

Willem II – Heracles Almelo: 2-0 (2-0)

15′ 1-0 (Dammers)
17′ 2-0 (Hornkamp)

Arbiter: Lindhout

Rode kaart: Sonnenberg

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Owusu, Heerkens, Dammers, Köhn, Saddiki, Llonch, Köhlert (90+2’Pal), Crowley (80’El Khayati), Svensson (80′ Ludewig), Hornkamp (67′ Kabangu).

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga, Rente (46′ Sonnenberg), Hoogma, Quagliata, Laursen (72′ Lunding), Schoofs, De La Torre, Hansson, Sierra (46′ Armenteros), Bakis.

Ten onder

Ook woensdagavond reisde Heracles Almelo af naar Noord-Brabant, en ook bij RKC in Waalwijk ging de ploeg met 2-0 ten onder. De eerste kans voor RKC Waalwijk was al raak. Een terugspeelbal van Luca de la Torre werd door Finn Stokkers onderschept, waarop hij Michiel Kramer in staat bracht te scoren. Na de rust probeerden de gasten het tij te keren, maar de kansen waren voor RKC. De Waalwijkers kwamen in de 59ste minuut op 2-0 toen Richard van der Venne de bal over doelman Koen Bucker prikte.

Een lichtpuntje voor Heracles Almelo was het debuut van middenvelder Sem Scheperman. De uit de FC Twente/Heracles Academie afkomstige speler maakte als invaller zijn eerste minuten in de Eredivisie.

RKC Waalwijk – Heracles Almelo: 2-0 (1-0)

Scoreverloop

20′ 1-0 (Kramer)
59′ 2-0 (Van der Venne)

Arbiter: Nagtegaal

Gele kaart: Oukili, Touba (RKC Waalwijk)

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Bakari, Gaari, Meulensteen, Touba, Büttner (88′ Wouters), Oukili (90′ Mulder), Van der Venne (87′ Azhil), Anita, Kramer (81′ Kuijpers), Stokkers.

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga, Hoogma (76′ Armenteros), Rente, Knoester, Quagliata, Schoofs, Hansson (76′ Basacikoglu), De La Torre, Laursen (76′ Scheperman), Bakis.

Afscheid

Tegen Sparta Rotterdam zal Frank Wormuth met handhaving waardig afscheid willen nemen in Almelo. Na de zomer volgt de Spanjaard Carlos Vicens hem op als hoofdtrainer. De oefenmeester komt over van Manchester, waar hij momenteel assistent-trainer is. Vicens tekent in Almelo een contract tot medio 2024. 

“We zijn blij dat we Carlos kunnen presenteren als nieuwe hoofdtrainer”, liet technisch directeur Tim Gilissen al weten namens de club uit Almelo. “Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal vanuit een duidelijke organisatie.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer