Opening zwemseizoen van het Aquapark de Zandstuve wordt een spetterend feest

Op zaterdagmiddag 14 mei wordt om 13.00 uur het zwemseizoen in het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop geopend. De werkzaamheden voor het waterspraypark verlopen voorspoedig. Die gloednieuwe kinderspeeltuin wordt op feestelijke wijze in gebruik genomen. Ook voor kinderen met een beperking is het waterspraypark gebruiksvriendelijk. Voor de ouders en grootouders en andere familieleden en kennissen van zwemlustige jeugd zijn dankzij de inbreng van een sponsor bij het waterspraypark diverse zitbanken geplaatst om het gebruik zo aangenaam mogelijk te maken. Het winkeltje is opgeknapt en wordt beheerd door eigen vrijwilligers onder leiding van coördinator Ramon Talen. De opbrengst uit de verkoop van ijs, limonade en snoep komt geheel ten goede aan het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop. 

De opening wordt op 14 mei muzikaal opgeluisterd door verschillende onderdelen van de muziekvereniging De Zandstuve Vroomshoop. Iedereen kan even voor enen vanaf het parkeerterrein letterlijk achter de muziek aan richting het waterspraypark. Daar wordt aansluitend de officiële opening verricht, waarbij sport- en kernwethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand  en stichtingsvoorzitter Herman Lutke Veldhuis een woordje zullen spreken. Drie kinderen gaan vervolgens de openingshandeling verrichten.

Het bestuur van de stichting Aquapark de Zandstuve Vroomshoop trakteert op 14 mei op verschillende mooie spelonderdelen, zowel in het water als op de wal. De bekende oud-badmeester Theo Beulakker gaat als vanouds tijdelijke tatoeages plaatsen. Er is een optreden van DJ Sjon en met dank aan een sponsor wordt iedereen op patat getrakteerd. Dankzij de gemeente Twenterand kan op zaterdagmiddag 14 mei gratis worden gezwommen en gerecreëerd in en rondom het Aquapark. Nieuwe zwemabonnementen kunnen ter plekke worden gescoord en door loting kan daarbij een gratis zwemabonnement worden veroverd.

Het gehele Aquapark de Zandstuve ligt er door het nodige schilder- en groenwerk gelikt bij en ook wat dat betreft kan er steeds weer worden gebouwd op welwillende sponsoren. Dankzij die financiële steun en die van de gemeente Twenterand, fondsen en de bevolking is in vijf jaar tijd het zwembad De Zandstuve getransformeerd in een eigentijds Aquapark, inclusief een familieglijbaan en een waterspraypark. De festiviteiten op 14 mei vormen een bekroning van een intensieve en succesvolle periode van vijf jaar om die upgrading vorm en inhoud te geven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer