Onvervalste zevenklapper DOS’ 37 tegen Elim

SC Elim was voor DOS ’37 een totaal onbekende tegenstander. Één van de weinige teams in deze mooie competitie welke een busreis vergt. DOS moest dus naar Drenthe, om daar proberen de drie punten op te halen. Uiteindelijk lukte dit en wonnen de mannen van de trainers Jeroen Niks en Geerten Brinkman middels een onvervalste zevenklapper met maar liefst 1-7.

DOS ’37 begon de wedstrijd zonder Sander Thomas en zijn vervanger op het middenveld was deze middag Glenn Jansen. De club uit Elim begon wat feller aan de wedstrijd dan de Vriezenveners, maar de eerste kans van de wedstrijd was voor DOS.

Dreigender en feller

In de vierde minuut leek DOS ’37 al vroeg op voorsprong te komen door Ronald te Morsche, maar uiteindelijk werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Toch bleef Elim feller spelen en dit leverde in de zevende minuut een kans op voor de Drenthen. Maar DOS-doelman Patrick Nitert stond in de weg en zo bleef de stand na tien minuten spelen nog dubbel blank. Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Elim. De ploeg was dreigender en feller dan de Vriezenveners. Vanuit het niets kwam DOS in de 19e minuut op voorsprong door een doelpunt van Hidde Boers. Een uitstekend afgemaakte kans van de jonge Boers, één van de vele eigen opgeleide jeugdspelers in de nieuwe DOS-selectie.

Steeds meer balbezit

DOS’37 kwam hierdoor langzaam beter in de wedstrijd. Na de 0-1 kreeg Elim nog wel een goede kans om de stand gelijk te trekken, maar deze mogelijkheid belandde op de lat. DOS ’37 was opnieuw even gewaarschuwd op dat moment. Niet veel later was het weer raak voor de Vriezenveners. In de 28ste minuut was het wederom Hidde Boers, die hiermee zijn tweede doelpunt van de middag liet noteren. Glenn Jansen kreeg de bal op het middenveld en met een steekpass zette hij Hidde Boers voor de keeper. Boers omspeelde de doelman van Elim en schoot zo de 0-2 binnen. DOS ging beter spelen en kreeg steeds meer balbezit. De ploeg ging op zoek naar de 0-3, dit duurde tot een klein kwartiertje na het tweede doelpunt.

Eerste hattrick ooit

Opnieuw was het Hidde Boers die scoorde. Zijn derde treffer deze middag en tevens zijn eerste hattrick voor DOS ’37 ooit. Michel Kamphuis kreeg de bal aangespeeld en speelde zich vrij, net voor de zestien van het Elim-doel. Hij kon vrij inschieten, maar zijn poging werd in eerste instantie gered door de keeper. Deze kreeg het leer echter niet onder controle en Hidde Boers was er als de kippen bij en schoot in de 40ste minuut de 0-3 op het scorebord in Elim. Dit was ook de ruststand in Drenthe. Na de pauze ging DOS vrolijk verder tegen het toch stugge team van Elim. DOS’37 had veel balbezit na de rust en kreeg volop kansen. In de 53ste minuut leverde dit weer twee kleine kansjes op voor de spits en topscorer van DOS, Ronald te Morsche.

Onderin de rechterhoek

Maar het zat hem niet helemaal mee. Een voorzet van de zijkant kwam niet lekker op zijnn hoofd terecht en vervolgens probeerde hij met een omhaal te scoren, maar deze poging ging langs het doel van Elim en strandde in schoonheid. In de 57ste minuut kreeg DOS ’37 een vrije trap aan de rechterkant net buiten de zestien. Een mooie gelegenheid voor een linkspoot. De van een schorsing teruggekomen Job Derksen nam deze vrije trap en krulde de bal over het muurtje van Elim, laag onderin de rechterhoek. De 0-4 stond op het scorebord. DOS kon deze middag weleens een hoge score bewerkstelligen, werd het gevoel van menigeen. Maar toch deed Elim wat terug in de 62ste minuut. De stand werd iets draaglijker: 1-4.

Onnodige gele kaarten

DOS ’37 begon dus weer iets slordiger te spelen en dit leverde ook twee onnodige gele kaarten op voor Job Derksen en Martijn Olde Olthof, die beiden aan de noodrem moesten trekken. DOS wisselde tussendoor nog even, waarbij Twan Schoonewille werd vervangen door Stijn Kuiper. DOS’37 kwam na een mindere fase toch weer in het spel en dit werd meteen ook beloond met een doelpunt in de 76ste minuut. Senna Silva van der Veen werd aangespeeld op het middenveld en sprintte vanaf de middenlijn, vrij simpel door de defensie van Elim heen. De verdedigers konden hem niet stoppen en zo kwam hij tegenover de doelman te staan. Silva omspeelde de keeper op snelheid en zo scoorde hij de 1-5.

Nog meer doelpunten

Het kwaliteitsverschil was uiteindelijk wel goed te zien deze wedstrijd. DOS speelde goed en degelijk voetbal deze middag. Trainer Jeroen Niks voerde nog twee wissels door. Jari Hellegers en Koen Nijkamp kwamen erin voor de doelpuntenmakers Hidde Boers en Senna Silva van der Veen. Na deze wissels dacht Melvin Kemp ook een doelpunt te maken, maar zijn treffer werd ook afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd liep met nog tien minuten op de klok naar het einde toe. DOS ’37 bleef op zoek naar nog meer doelpunten deze middag. In minuut 83 en 84 was het weer raak voor de geel-zwarten. De 1-6 en 1-7 werden beiden gemaakt door Ronald te Morsche. Zijn eerste doelpunt werd opgezet door Shakki Mohamed.

Hij speelde zijn tegenstander uit en zette de bal goed voor het doel. En zo kon Te Morsche simpelweg de bal in het doel koppen. Nog geen minuut later maakte hij ook zijn tweede doelpunt van deze middag en deze 1-7 was tevens de eindstand van de wedstrijd in en tegen Elim.  DOS ’37 beleefde een doelpuntrijke middag en het voetbalde wederom goed en vooral belangrijk, de kansen werden afgemaakt. Met deze uitslag staan de Vriezenveners met twee wedstrijden gespeeld bovenaan in de 2e Klasse J. Volgende week zaterdag komt Grambergen op bezoek in Vriezenveen. Deze wedstrijd zal om 15.00 uur beginnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer