Terugblik én vooruitkijken met de dames van Apollo 8

Snelle thuiswinst Apollo 8

Zaterdag 19 november speelde Apollo 8 een thuiswedstrijd in sporthal De Veste in Borne tegen Voltena. De thuisploeg zette de tegenstander in drie sets opzij.

Vlak voor het Europese treffen tegen AJM FC Porto kwam Apollo 8 nog in actie in de eredivisie. In Borne speelde het team van Thijs en Bart Oosting tegen middenmoter Voltena. In drie sets stelde Apollo 8 de overwinning veilig (25-20, 25-17, 25-22) waardoor de punten in Borne bleven.

Belangrijk ‘Met nog één wedstrijd voor ons Europese avontuur tegen AJM FC Porto hebben we tegen Voltena een belangrijke 3-0 overwinning geboekt. We hadden een goede voorbereiding en dit zorgde ervoor dat we hun spel goed konden lezen. Nu de volle focus op Porto’, aldus Jette Kuipers.

Verdiende overwinning ‘We hebben een verdiende zege geboekt tegen Voltena. De beginfase van de wedstrijd leek het er niet op dat het een eenvoudige avond zou gaan worden. We begonnen simpelweg niet scherp. Na een vroege time-out kregen we grip op het aanvalsspel van Voltena. In de tweede set hadden we dusdanig veel druk van de servicelijn dat er tegen het einde maar liefst acht setpoints op de borden stonden. Het derde was uiteindelijk raak. In de derde set was het Voltena dat direct een gat sloeg van vier punten. Halverwege hadden we het gat gedicht waarna we bij de bigpoints goed bij de les waren. Een goede snelle overwinning dat prettig is met het oog op de uitwedstrijd tegen AJM Porto’, reageert trainer Bart Oosting op de thuisoverwinning.

Voorbeschouwing Europacup

Dinsdag 22 november en woensdag 30 november staan bij Apollo 8 al heel lang rood omcirkeld in de agenda. Het eerste damesteam zal namelijk voor de tweede keer in de clubhistorie in Europees verband in actie komen. We blikken vooruit met de trainers Thijs en Bart Oosting en met captain Carlijn Koebrugge.

‘Ja we kijken er natuurlijk enorm naar uit’, begint Thijs te vertellen. ‘Dit zijn wedstrijden die je als speelsters en als staf niet heel vaak meemaakt en we hopen een goed resultaat neer te zetten’. ‘We spelen tegen een hele goede tegenstander, AJM FC Porto uit Portugal’, vult Bart aan. ‘Porto is een team met een veel grotere begroting dan wij, een team met full profs’.

In de competitie staat Apollo 8 op een nette tweede plaats. ‘We zijn als team in opbouw en dat gaat met pieken en dalen. Van de 13 meiden zijn er 8 nieuw en in de voorbereiding hebben we veel blessures gehad. Momenteel is iedereen fit en we zien dat we progressie boeken als team. Het gaat tegen Porto heel lastig worden, maar we gaan er alles aan doen om er het maximale uit te halen’, licht Thijs verder toe.

Zaterdagavond speelt Apollo 8 nog een thuiswedstrijd tegen Voltena. Zondagochtend stapt het team op het vliegtuig. ‘Een hele vroege vlucht’, zegt Captain Carlijn Koebrugge in Tubantia. ‘Maar dan hebben we de hele zondag en maandag nog om ons maximaal voor te bereiden’. Carlijn zegt dat ze blij is om te beginnen met een uitwedstrijd, dan valt de beslissing in Borne. Vorig jaar mocht er bij het Europese debuut geen publiek aanwezig zijn, dat is dit jaar gelukkig anders. ‘Het voelt dus eigenlijk als onze eerste echte Europese wedstrijd in eigen hal’.

Carlijn, Thijs en Bart hopen op veel publiek. ‘We willen er samen met onze leden en supporters een onvergetelijke avond van maken’.

Wil je er ook bij zijn? Koop dan hier je tickets voor de match op 30 november in Borne.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer