SVZW wint overtuigend van koploper Quick ’20

Opnieuw een thuiswedstrijd voor SVZW afgelopen zaterdagmiddag, op sportpark Het Lageveld in Wierden. Deze keer kwam koploper Quick ’20 uit Oldenzaal op bezoek.

Foto’s: Henk Steen

Na het goede optreden tegen KHC een week eerder was de vraag of de gastheren dat spel konden continueren tegen de ploeg uit Oldenzaal. Scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter floot om 14.45 uur af voor het begin van deze clash, beide ploegen zochten de aanval zonder in elkaars strafschopgebied nu echt gevaarlijk te worden.

Op en neer

In de veertiende minuut was er een vervelende tegenvaller voor SVZW, doordat Lars van Putten geblesseerd uitviel met een liesblessure/hamstring. Zijn vervanger was Bas Dreierink. In de 24ste minuut werd de voorzet van Bas ter Hogt op zijn broer Tom net niet verzilverd en kregen de gasten drie minuten later een vrije trap op zo’n twinitg meter te nemen na een overtreding van Jesper Middelkamp. Ryan Snelders knalde in de muur, waarmee het gevaar over was. Het spel golfde op en neer en in de 44ste minuut was het raak voor de Zwaluwen. Bas ter Hogt knalde met een droog schot de 1-0 binnen, doelman Chiel ter Braak was geklopt en was dit meteen ook de ruststand.

Snelle rush

Na de thee was bij SVZW aanvoerder Robin de Jong in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Daan Geerts. Het eerste wapenfeit in die tweede helft was het schot van Jesper Middelkamp in het zijnet na twee minuten, terwijl in de 54ste minuut de voorzet van Levi Opdam via het hoofd van Tom ter Hogt slechts een corner opleverde. Even later begon Jesper Middelkamp aan een snelle rush en rondde die poging voortreffelijk af door de 2-0 op het scorebord te laten verschijnen. Prachtige goal in de 56ste minuut en bijna viel even later de als voorzet bedoelde trap van Stefan Maat binnen het Oldenzaalse doel.

Gevaarlijk schot

Quick begon nu aan het offensief om het tij te keren, pakte SVZW-doelman Julian Bakker goed het schot van Frank Eulderink en deed zijn collega aan de andere kant hetzelfde door het schot van Jesper Middelkamp onschadelijk te maken. In de 63ste minuut vond er een dubbele wissel plaats bij de thuisclub, Jasper Groothuis en Tom ter Hogt werden vervangen door Frank Smit en Yessin Maskoul en ging even later bij Quick ‘20 Yusuf Koroma naar de kant voor Yannick Dam. In de 75ste minuut een gevaarlijk schot van Jip Kemna, de Wierdense doelman reageerde alert. In de 77ste minuut dubbele wissel bij Quick: Yannick Heskamp en Cas Goorhuis Oude Sanderink maakten plaats voor Jort ten Veldhuis en Willem Huitink.

De Oldenzalers voerden de druk steeds verder op in die slotfase, maar SVZW bezweek niet onder die druk. In de 79ste minuut werd Bas ter Hogt vervangen door Thijs Koopman, wisselde ook Quick nog eens en was er een goede kans voor Jesper Middelkamp op de 3-0, hij hield er een corner aan over. In blessuretijd knalde Yessin Maskoul nog over en werd de wedstrijd winnend afgesloten met 2-0. Zowaar een knappe prestatie met veel inzet en passie tot stand gebracht en door dit resultaat kan de ploeg de blik weer naar boven richten. Volgende week speelt SVZW in en tegen Heerenveen, met de aanvang om 17.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer