Vasse buigt achterstand om in winst

Op een koude gure zondagmiddag heeft SV Vasse met 2-1 gewonnen van Avanti Wilskracht. De blauw-witten kwamen opnieuw op achterstand, maar wisten door doelpunten van Rudolf Wigger en Douwe Naber alsnog te winnen met 2-1.

Foto uit archief

De openingsfase ging gelijk op. Avanti loerde op fouten van de thuisploeg en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Na vijftien minuten leek Vasse beter in haar spel te komen, maar opnieuw kreeg het de deksel op de neus. Verdedigend werd niet goed doorgepakt en de spits kon de bal vrij in de verre hoek krullen.

Avanti leek de voorsprong te verdubbelen maar de bal raakte de lat. Niet veel later en net voor rust viel de gelijkmaker. Rudolf Wigger stoomde op en schoot van 25 meter de bal over de doelman. Na de pauze was er al snel de voorsprong voor SV Vasse. Douwe Naber werd weggestuurd, kapte een verdediger uit en schoot de bal achter de doelman. Avanti Wilskracht ging hierna aanvallender voetballen en creëerde vijf minuten voor tijd de grootste mogelijkheid. De bal kwam bij de rechteraanvaller maar het schot ging centimeters voorlangs.

SV Vasse hield stand en houdt door deze overwinning de aansluiting met de subtop. Volgende week staat er een uitwedstrijd bij titelkandidaat WVV ’34 op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer