NEO komt niet verder dan gelijkspel tegen Gomos

NEO heeft voor de eerste keer puntverlies geleden in een thuiswedstrijd. Tegen Gomos uit Norg werd het 1-1 in een wedstrijd waarin NEO voortdurend de bovenliggende partij was, maar dat resulteerde uiteindelijk niet in meer dan één goal.

NEO begon uitermate voortvarend aan het duel. In het eerste kwartier was er al een kans of vier te noteren voor de zeer actieve en sterk spelende Jasper Scholten, Stef Rompelaar en Kevin Roesink. Het vizier stond helaas net niet goed afgesteld, iets wat de rode draad door het duel zou blijken te zijn. Gomos werd na een klein kwartier voor het eerst gevaarlijk via Edwin Rozenveld, maar Thijs Terhalle stond op zijn post.

Vlot ongedaan

Nadat Gomos bijna een eigen doelpunt maakte en goalie Melvin Koning twee keer een treffer wist te voorkomen, kwamen de gasten totaal tegen de verhouding in op 0-1. Na een half uur maakte aanvoerder Jannes Siegers zijn reputatie waar en kopte tussen een aantal NEO-spelers Gomos op voorsprong uit een hoekschop. Echter wist NEO de achterstand al vlot weer ongedaan te maken. Een scherpe voorzet van Ron Spoler vanaf de linkervleugel werd door Jasper Scholten op waarde geschat en Koning was kansloos: 1-1.

Onschadelijk gemaakt

De laatste twee kansen voor de pauze waren voor de gasten. Een hernieuwde hoekschop werd in twee instanties gered door Thijs Terhalle en de sluitpost moest ook in actie komen bij een gevaarlijke vrije trap van Edwin Rozenveld. In de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af op de Gomos-helft. Bij vlagen wist de ploeg van Martin Drent met kunst en vliegwerk NEO van scoren af te houden, maar aan de andere kant was de ploeg van Steggink ook te slordig, met name wat betreft de slotpass. Talloze kansrijke aanvallen eindigden met een onbruikbare pass of werden onschadelijk gemaakt door een legertje Gomos-spelers.

Grootste kans

De grootste kans was voor Jasper Scholten die na een minuut of tien millimeters naast schoot. Gomos was dan wel onderliggend, hun counters waren niet van gevaar ontbloot. De grootste kans ontstond een kwartier voor afloop. Een voorzet van rechts werd in eerste instantie compleet gemist, maar de bal had bij de tweede paal zomaar binnengetikt kunnen worden door Rozenveld. Vlak daarna keurde de arbiter nog een doelpunt van Gomos af, uit alweer een hoekschop. Thijs Terhalle werd aangevallen binnen het doelgebied, volgens alles wat Gomos was onterecht. Het slotoffensief van NEO leverde een paar matig genomen vrije trappen op, een aantal hoekschoppen en een paar onzuivere doelpogingen.

Echter leverden die niets op en bleef het duel vanuit NEO-perspectief in het teken staan van net niet. Doordat TVC’28 wel weer won, is de achterstand op de koploper qua verliespunten opgelopen tot drie. Wel kan de ploeg uit Borne na het uitduel bij SVBO komende donderdag met een goed gevoel het kerstreces ingaan, waarna op 3 januari alweer met de training wordt begonnen.