Blauw Zwart geeft voorsprong niet uit handen

Ons clubje begon met een lange aanval maar zonder resultaat, toen de bal in de aanval van de Wierdenaren kwam was het eerste doelpunt snel gevallen.

Hierna duurde het even voordat de bal weer in de korf terecht kwam. Na 5 minuten stond het scorebord op 1-2. Aan het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, want na 8 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Hierna vlogen de doelpunten om de oren, wanneer BZ wist te scoren kwam Ons Clubje met een tegen prestatie.

Na 12 minuten kwam BZ lekker op gang en namen ze de leiding met 7-4. Wat opviel was dat Ons Clubje lange aanvallen had zonder enig resultaat.

Halverwege de eerste helft was het duidelijk dat BZ de leiding had door hun vlotte spel en afgeronde kansen. Nu was het alleen nog de taak om de voorsprong te behouden en vooral gefocust te blijven in de verdediging.

Met 6-14 als tussenstand gingen beide ploegen de rust in. Coach Edgar Korf gaf als doelstelling de 30 doelpunten te behalen, hier ging dan ook iedereen voor maar helaas is dat doel niet gelukt. Door twee blessures binnen het team van BZ werd er een ander spel gespeeld, maar werd de voorsprong niet minder groot. Wat vooral in de tweede helft opviel was dat de club uit Glanerbrug het moeilijk had met kansen creëren, BZ was goed aan het voor verdedigen en lieten zien dat ze de grote voorsprong niet uit handen wouden geven. Met mooie doelpunten eindigde de wedstrijd met 10-23.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma van de Wierdenaren, om 14.30 uur start het fluitsignaal dus wees welkom!