Fotograaf: Gert Jan Boon

NKC ’51 houdt punt over aan wisselvallige wedstrijd

Zaterdag speelde NKC ‘51 haar tweede en tevens laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar. Het gefuseerde KVW ‘22 kwam op bezoek. De gasten wisten uit de voorgaande twee duels drie punten te behalen en staan daarmee een plaats onder NKC ‘51. Voor NKC ‘51 was het zaak om de gedeelde koppositie te behouden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechters dhr. Wolfgang en Bergsma.

Voor beide ploegen was het aftasten in de beginfase, enkele aanvallen na het eerste fluitsignaal opende NKC ‘51 de score gevolgd door een tweede doelpunt, 2-0. NKC ‘51 had het betere van het spel maar kon dit niet duidelijk laten zien in de score. Bij 4-1 maakten de gasten drie doelpunten op rij waardoor KVW ‘22 weer volledig was aangehaakt. NKC ’51 zat telkens aan de goede kant van de score, maar KVW ‘22 bleek een stugge tegenstander die mee bleef scoren waardoor NKC ‘51 niet los kon komen. Tot aan 10-10 zou het in de eerste helft gelijk opgaan, vlak voor rust leek NKC ‘51 echter een gat te slaan van vier doelpunten maar KVW ‘22 bracht het verschil terug naar drie. Ruststand 14-11.

Na rust haperde het flink aan de kant van NKC ‘51. Er werden moeizaam goede kansen gecreëerd en de thuisploeg zag KVW ‘22 aansluiten bij 14-14. Vanaf dat moment verloor NKC ‘51 het initiatief, om en om werd er gescoord waarna KVW ‘22 voor het eerst op voorsprong kwam en de voorsprong direct uitbouwde naar 16-19. NKC ‘51 miste het fortuin in de afronding, daar waar KVW ‘22 wel met scherp schoot. Met enkele goede aanvallende wissels toonde NKC ‘51 veerkracht en bracht de stand weer in evenwicht, 19-19. Na de gelijkmaker brak een lange doelpuntloze periode aan, de kansen om de wedstrijd weer naar het voordeel van NKC ‘51 te brengen werden niet verzilverd. NKC ‘51 zag KVW ‘22 vlak voor het einde weer uitlopen naar 19-21. Al snel werd de aansluitingstreffer gemaakt en in de laatste minuut versierde Roy Hofstede een strafworp welke werd benut, 21-21. KVW ‘22 leed de aanval daarna snel balverlies waardoor NKC ‘51 nog enkele kansen kreeg op de winnende treffer, helaas bleef deze uit en daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling. Eindstand 21-21.