Den Ham boekt eclatante overwinning op FC Meppel

We moeten lang terug in de historie om wedstrijden te vinden waarbij de Hammenaren met vijf doelpunten verschil aan het langste eind trokken. Ongekende taferelen zaterdag jongstleden op De Rohorst, waar Den Ham tegen FC Meppel de derde overwinning op rij boekte: 5-0.

De flair in de Hammer voorhoede was ineens weer terug. Thomas Remmink dartelde ongrijpbaar over het veld. Daan Timmerman sleurde als vanouds in de voorhoede en sluitpost Jeffrey Ekkel stond als een huis.

Knullig uitverdedigen

Na drie minuten was het al 1-0 door Thomas Remmink. Daar ging knullig uitverdedigen van de Meppel achterhoede aan vooraf, onder druk gezet door Daan Timmerman. Het moet gezegd dat de volgende tien minuten de FC Meppel meerdere kansen kreeg, maar doelman Ekkel hield zijn doel schoon met prima reddingen. In de achtste minuut zag men een kans voor Den Ham middels een kopbal van Luuk Kuiper, die maar net naast ging. In de 17e minuut was er een hoekschop van Den Ham, die door Joost Veurink uit de volley tegen het net werd geknald.

Op rozen

In de 28ste minuut was het al 3-0, na een actie op links tussen Schurink en Bolks die door Thomas Remmink keurig werd verzilverd. In de 38ste minuut werd er bij Meppel gewisseld, Daan Rodenhuis kwam in het veld voor Lard Kwant. De eerste actie van Rodenhuis was het onderuit lopen van de bijna doorgebroken Daan Timmerman in het strafschopgebied. Een strafschop en een gele kaart waren het gevolg. De strafschop werd door aanvoerder Luuk Kuiper beheerst binnen geschoten, waarmee Den Ham al voor de thee pauze op rozen zat: 4-0.

Plaatsje gestegen

De tweede helft gaf eerst een aandringend FC Meppel. De gasten waren de bovenliggende partij en kregen meerdere kansen, maar wisten die niet te benutten. Aan de andere kant was bijna iedere kans raak. In de 61ste minuut zagen de toeschouwers nog een vrije trap voor Den Ham midden voor het doel, van Joost Veurink, die geplaatst onder de muur door in de linker beneden hoek verdween. 5-0 voor Den Ham, voorwaar een ongekende stand op het bord. Slechts vijf minuten later vond er een aanval over links plaats, waarbij de voorzet van Kuiper door de inkomende Timmerman maar net naast werd geschoten.

Daarna was het uitspelen van de pot voor Den Ham, dat met negen punten uit de laatste drie wedstrijden weer een plaatsje is gestegen op de ranglijst.