SVZW verslaat Achilles in harde confrontatie

SVZW heeft zaterdag ten koste van Achilles ’12 drie punten mogen bijschrijven. In een harde confrontatie met veel gele kaarten werd het 0-2.

Foto uit archief: Henk Steen

Door Gerhard Nijmeijer

Achilles ’12 uit Hengelo was zaterdagmiddag de tegenstander voor SVZW. Twee ploegen die in competitieverband nooit eerder tegen elkaar speelden. De wedstrijd stond onder leiding van leidsman Semih Kiremit en om 14.30 uur werd er afgetrapt in Hengelo.

Keihard tegen de touwen

SVZW gaf onmiddellijk gas en in de eerste tien minuten kwam Achilles nauwelijks van de eigen helft af. Reeds in de zesde minuut was daar de eerste kans voor Frank Smit, maar hij knalde tegen de Hengelose doelman Joris Raanhuis. Drie minuten later was het wel raak, dezelfde Frank Smit schoot keihard de 0-1 tegen de touwen. Meteen na die treffer kopte aan de andere kant Rick Keizers bijna raak, dat scheelde bar weinig.  In de veertiende minuut zag men de eerste gele kaart in deze ontmoeting, Thijs Koopman had de eer namens SVZW. Uit de vrije trap op de rand van het strafschopgebied wist Jeroen Visscher niet te scoren.

Vizier niet op scherp

Na een kwartier voetballen viel bijna de gelijkmaker via een kopstoot van Rick Keizers en kwamen de Wierdenaren met de schrik vrij. In de 20ste minuut ging het schot van Nick Harberink hoog over het Wierdense doel en ontving Freek Grondman de tweede gele kaart namens SVZW. Achilles werd sterker, de gasten gaven het initiatief uit handen en het was voor SVZW maar goed dat de voorwaartsen van Achilles ’12 hun vizier niet op scherp hadden staan, getuige het volkomen mislukte schot van Nick Harberink in de 33ste minuut. Even later was er ook geel voor Martijn Schrik van Achilles, die daarmee met de schrik vrij kwam. Ruststand: 0-1.

SVZW zette de toon

De toeschouwers zagen twee ongewijzigde teams in het tweede bedrijf, en er was er meteen al een kansje voor Jasper Groothuis. Ook ging een schot van Frank Smit naast. SVZW zette de toon in de beginfase van de tweede helft. In de 51ste minuut ontsnapte Achilles ’12 opnieuw aan een rode kaart, toen Jesper te Marvelde aan de noodrem trok en geel kreeg. Even later was er een enorme kans voor SVZW-spits Yessin Maskoul, hij miste echter. In de 55ste minuut vond er een dubbele wissel plaats bij Achilles. Reinier Wilmink en Robert Wilens vervingen Mike Huiskes en Nick Harberink.

Sterk spelende Stefan Maat

Drie minuten later faalde Yessin Maskoul nogmaals door te verzuimen de trekker over te halen. In de 67ste minuut was er voor SVZW de bevrijdende 0-2 door Jasper Groothuis, na een succesvolle interceptie van de ook zaterdag weer zeer sterk spelende Stefan Maat. Achilles-spits Rick Keizers kreeg in de 68ste minuut de gele prent en men zag een goede redding van SVZW-sluitpost Julian Bakker op de inzet van Jikke Damink. SVZW-trainer Joram Hendriks haalde in de 72ste minuut Jesper Middelkamp naar de kant ten faveure van Daan Geerts en in de 76ste minuut was Achilles ’12 dicht bij de aansluitingstreffer.

SVZW wisselde nogmaals, Jasper Groothuis ging eraf voor Tom ter Hogt en in de 82ste minuut vond het debuut van Matthieu Weghorst plaats, hij verving Jeffrey Buitenhuis. De eindstand werd bepaald op 0-2 voor de Wierdenaren in een harde confrontatie met vele gele kaarten en een scheidsrechter die gisteren niet zijn beste dag had. Volgende week komt Go Ahead Kampen op bezoek in Wierden, aanvang 14.45 uur op het Lageveld.