Opluchting bij Bon Boys na zege bij Lemelerveld

Soms heb je maar een klein duwtje nodig om over een drempel te komen. Na drie wedstrijden van goed voetbal zonder overwinning, pakte Bon Boys zondagmiddag eindelijk weer een overwinning. Uit bij Lemelerveld werd het 1-0, dankzij een treffer van Rutger Scharenborg.

De opluchting was daarom groot in het Sallandse. Het gaat misschien iets te ver om te zeggen dat Bon Boys snakte naar een zege, maar zaterdag kwam de bevestiging ook in de vorm van punten. De uitslag zag er krapjes uit, maar op de winst viel niets af te dingen, al keerde doelman Chiel Rietman voor rust nog wel een heel makkelijk gegeven strafschop. Een cruciale redding, zou later blijken.

Prachtige aanval

Eigenlijk maakte Bon Boys het zichzelf veel te lastig, want de ploeg had de zege al veel eerder kunnen veiligstellen. Op het lastig te bespelen veld was Bon Boys duidelijk de betere ploeg, maar het elftal van Matthijs Blijham heeft nog te vaak moeite een overwicht om te zetten in doelpunten. Nu bleef het bij die ene treffer van Rutger Scharenborg in de eerste helft. Een treffer uit een stripboek, dat wel. Prachtig was de aanval, die werd opgezet door de goed spelende Eli van Paridon en via verschillende stations bij Scharenborg belandde.

Toch oppassen

De thuisploeg, die vooral leunt op fysieke kracht, werd voor rust één keer gevaarlijk. Maar verder maakte Bon Boys de dienst uit. Na de pauze was Bon Boys zelfs heer en meester, maar omdat de ploeg Lemelerveld in leven hield was het in de slotfase toch nog oppassen toen de lange mannen naar voren werden gestuurd. Immers: er hoeft maar één bal verkeerd te vallen en je loopt weer tegen onnodige schade aan. Dat noodlot bleef dit keer achterwege. Bon Boys bleef uiteindelijk simpel overeind, maar het elftal had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken als het wat eerder afstand had genomen.

Door de remise van ATC´65 bij AZC nestelt Bon Boys zich op de helft van het seizoen weer op kop.