Jolly Jumpers kunnen de winst niet naar zich toetrekken

Afgelopen zaterdag avond stond de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie op het programma, Den Helder was in Tubbergen te gast. Met een goed gevulde hal kon de wedstrijd van start gaan.

De dames starten de wedstrijd met een mooie score van Marell. Daarna gaat het gelijk op, beide teams weten het netje te vinden maar kunnen nog niet echt stops maken in de defense. Al weet Den Helder een kleine run te maken waardoor ze een beetje uitlopen. Maar gelukkig wordt daar een stokje voor gestoken door een mooie 3-punter die wordt raak geschoten aan de kant van de Jumpers. Maar daarna zijn de roodhemden het even kwijt. De dames uit Den Helder pakken iedere aanvallende rebound waardoor de Jumpers achter de feiten aan lopen, Den Helder maak hier goed gebruik van en sluit het 1ste kwart af met een voorsprong van 9 punten, 17-26.

In het tweede kwart wisselende de scores wat af, dan weet Den Helder een stop te maken en te scoren en vervolgens gebeurt dat aan de kant van de Jumpers. Dit betekent ook dat het de dames nog niet lukt om dichterbij te komen. Het kwart wordt afgesloten met een stand van 34-48 in het voordeel van de Den Helder Suns.

Beide teams zoeken de kleedkamer op. Duidelijk werd dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, 14 punten was niks. Maar dan moesten er stops gemaakt worden in de defense.

En zo startten de dames goed aan de 2e helft. Er werden een aantal goede stops gemaakt waardoor er veel aangevallen kon worden. De dames vonden elkaar goed en na 5 minuten spelen was de achterstand nog maar 6 punten. Een reden voor de coach van Den Helder om naar zijn time-out te grijpen. Maar de roodhemden drukken door, ze komen zelfs terug tot 2 punten. Maar dan vindt Den Helder het goed geweest en sluit het 3e kwart af met een voorsprong van 6 punten.

Nog steeds is er dan niks aan de hand voor de Jumpers. De laatste 10 minuten zijn ingegaan, gelijk wordt er een mooie 3-punter raak geschoten door Kianna wat betekent dat het een puntje puntje wedstrijd aan het worden is. Maar helaas komen de dames al vroeg in fouten last wat betekent dat Den Helder vaak mag aantreden op de vrije worp lijn, die punten weten ze te benutten waardoor ze weer een voorsprong opbouwen. Die voorsprong geven ze dan ook niet meer uit handen waardoor ze er met de winst vandoor gaan. Eindstand van de wedstrijd: 65-73.

Aanstaande zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen de dames uit Barendrecht. Er wordt gespeeld om 20.15 uur in Barendrecht. De dames zien jullie graag weer op 11 maart om 18:45 uur, dan treden ze aan tegen TTT uit Haarlem in sportcentrum de Vlaskoel.