Mariënberg wint voortuinlijk in Vechtdalderby van buurman Kloosterhaar

Als wedstrijdverslagen kunst waren, dan was Alfred Dorgelo een van de grootmeesters. Ook na de derby van ‘zijn’ Mariënberg heeft de Vechtdalse woordkunstenaar weer een mooi verslag gemaakt over de wedstrijd. Verdiend of niet, het is een belangrijke overwinning voor Mariënberg die de zwart-witte buurman verder naar de vierde klasse duwt.

Voetbal is soms net als het leven zelf.

Vaak niet eerlijk….
Kloosterhaar had minimaal met één punt moeten vertrekken richting de Polderhoek.

Ze gingen met lege handen huiswaarts, de thuisploeg deed wel wat de ‘Venerotten’ opzichtig nalieten, namelijk scoren.

Vooral in de eerste helft hadden de voorwaartsen van Kloosternarigheid minimaal 2 of 3 keren moeten scoren.
Ze wisten telkens niet het juiste hoofd, de linker- of rechtervoet tegen het leder te krijgen.
Toen het uiteindelijk wel een keer lukte stond Jelle Brinks, keeper in dienst van Mariënberg, op zijn plek. Hij redde katachtig, schitterend gewoon!
Mariënberg kon in het eerste bedrijf daar weinig tot niets tegenoverstellen.

Neuh, als klein excuus mocht trainer Arjan Visscher opvoeren dat hij wederom met zijn basiself moest puzzelen. Hij miste vele spelers door blessures. Zaterdagmorgen meldde Niek Noeverman zich ook nog eens ziek af. Zo startte ondermeer Stijn Lennips in de basis. Hij deed het zeer verdienstelijk. Een jonge ploeg stond er in het veld met nestor Rolf Hofsink (40+) als eindstation.

Het was ook Rolf die het verschil afgelopen zaterdag tussen Mariënberg en Kloosterhaar uitdrukte in het enige juiste cijfer. Hij scoorde de enige treffer op een koud Westerpark na 56 minuten op aangeven van Job Wolters.
Mariënberg roeide met de riemen die het had, vaak tegen de stroom in. Kloosterhaar kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit maar onze buurman had zijn dag niet.

Als je binnen 5 meter voor de goal nog huizenhoog over weet te schieten, die zelfs de ballenvanger niet weet te raken weet je dat je tegen de overbekende bierkaai aan het ballen bent.

Mariënberg was echt de gelukkigste op een moeilijk bespeelbaar veld. De bal stuiterde alle kanten op en vaak niet de juiste…..
Na afloop is dat allemaal lekker belangrijk, boeiend sowieso. Het hoeft de komende weken niet met goed voetbal, punten en het liefst 3 per duel zijn meer dan van harte welkom.

Neuh, voetballend lieten zowel Kloosterhaar alsmede de thuisploeg weinig zien. Je werd niet verwend door de twee ploegen die voorlopig nog in de onderste regionen van de 3e klasse D te vinden zijn.
Mariënberg nam door de overwinning op Kloosterhaar voorlopig afstand van de plekken nummer dertien en twaalf, die rechtstreekse degradatie betekenen.
De blik kan de komende weken worden gericht op de plekken 10, 9 en de zo felbegeerde veilige positie nummer acht.

De Westerparkbewoners deed afgelopen zaterdag wat het moest doen. Winnen van een directe concurrent, ook al is het je fijne en lieve buurman. Wij gunnen Kloosternarigheid, Henk Luisman en Hans Jager, Linda Zondag en Zwier Ekkel etc. de hele wereld vanaf nu weer…..
Sorry, dat wij de punten van jullie afsnoepten….Hopelijk redden wij allebei het vege lijf dit seizoen.

Scheidsrechter Zander Pouls leidde de Kloosterderby soeverein. Kneep zo af en toe een oogje dicht en strooide gelukkig niet met kaarten.
Qua kijkvreugde was het duel tussen Mariënberg en Kloosterhaar niet geweldig.

Maar na afloop was er niemand die bij de roodzwarte club daar echt om maalde.
Komende week reizen wij af naar Daarlerveen (met de boemel…??), tegen het technische vaardige elftal vol met Daarlerveners moet er weer uit een heel ander vaatje getapt worden.
Nog 9 finales. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Fijn weekend!
(AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer