Daarlerveen herstelt orde tegen kansloos Mariënberg

Het was natuurlijk vloeken in de kerk. Allemaal van die Feyenoord-shirts in de bestuurskamer van Daarlerveen. Ik dacht alleen maar: Wat zou John de Wolf ervan hebben gezegd! Een vloek mist elk doel, dat vast niet…. De wedstrijd tussen Daarlerveen en Mariënberg stond zo voor de bezoekers al onder een slecht gesternte. De wedstrijdbal werd namelijk gezamenlijk gesponsord door de twee grootste Feyenoord-fans van beide clubs. Huusman van Daarlerveen en Buutenhuus van Mariënberg. Wij verloren, vrij kansloos, met 4-0 van een beter Daarlerveen toch wonnen wij ook weer wat. Ondanks dat wij er in gingen met boter en suiker was het veldspel en de inzet stukken beter dan vorige week tegen DES Nijverdal. Dat kon ook bijna niet anders maar geeft de roodzwarte burger weer een beetje moed.

 

Misschien dweilen met de kraan open, maar toch…!! De uitslagen op de andere velden geven een vertekend beeld. De onnodige nederlaag van vorige week ebde in Daarlerveen zo nog wat extra na…. Wij moeten toch serieus rekening mee houden dat wij aan het einde van de rit de nacompetitie in moeten, in het slechtste geval zijn wij na 24 wedstrijden meteen klaar en degraderen wij rechtstreeks.

Maar met de nederlaag tegen Daarlerveen had ik veel meer vrede mee dan die van vorige week. Ze voetbalden zekers niet slecht de elf van trainer Arjan Visscher maar troffen in de thuisploeg gewoon een ploeg die ons vrolijk van het kastje naar de muur tikte. Het was tevens fijn dat invaller-doelman Thijs Altena zijn dag had. Onder toeziend oog van zijn lieve kroost keepte hij meer dan voortreffelijk. Hij ranselde zekers drie tot vier doelpunten uit zijn kooi. Aan hem lag het zekers niet. Ook niet aan de heren voetballers, ditmaal niet. Alleen wij scoren de laatste tijd nu éénmaal een beetje moeilijk. Want in de eerste helft hadden 1 of twee goaltjes zekers niet misstaan. Maar ja, daar koop je bij Sietse nog steeds geen brood voor. Wij moeten gewoon blijven voetballen, ons focussen op de winst en doelpunten. Zo ook komende week in de onvervalste klassieker, de kanaalderby tegen de club VKV. Twee keer winnen van de Banthumers is natuurlijk ook niet verkeerd! Ik voel een uitdaging aankomen. Waarom niet, wij hebben niets te verliezen alleen maar meer te winnen. Kortom, de dood of de gladiolen….. Wij gaan eitjes op de kop tikken. Vrolijk Pasen, wij maken ons pas zorgen als de bier op is! Lang leve de brouwerij.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer