De Tukkers 1 in blessuretijd langs Zuidwolde: 3-1

Het eerste elftal van De Tukkers heeft afgelopen zondag het eerste competitieduel in de 2e klasse H winnend afgesloten. Gemakkelijk ging het niet, want de gasten maakten vlak voor het einde de gelijkmaker. Een punt hielden ze er niet aan over. De Tukkers wist in de blessuretijd alsnog twee keer het net te vinden.

Vanaf de aftrap was het spelbeeld duidelijk. De Tukkers had voornamelijk de bal en Zuidwolde zakte in en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg na ongeveer acht minuten spelen. Guus Demmer vond Kjell Huisman in de diepte. Huisman legde de bal in kansrijke positie breed, maar vond geen medespeler.

De grootste mogelijkheid van de eerste helft viel na 21 minuten te noteren. Aanvoerder Marco Stege van De Tukkers dribbelde goed in en speelde Guus Demmer op de rand van het strafschopgebied vrij. De aanname van Demmer was goed, waardoor hij uit kon halen. Zijn inzet spatte buiten bereikt van de doelman uiteen op de lat.

De gasten uit Zuidwolde kwamen er in het eerste bedrijf sporadisch uit, maar grote mogelijkheden bleven uit.

In de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer al had De Tukkers wel moeite om Zuidwolde echt kapot te spelen. De gastheren kregen nog wel een paar schotpogingen, maar deze waren niet echt gevaarlijk.

Aan de andere kant kreeg Zuidwolde een levensgrote kans om al dan niet verdiend op voorsprong te komen. Joris de Roo werd in de diepte bereikt en lobte de bal over doelman Rens Davina van De Tukkers. Gelukkig voor de thuisploeg belande zijn inzet via de bovenkant van de lat over het doel.

Daarna was De Tukkers weer aan zet en ging het op jacht naar de openingstreffer. Na al een paar dreigende aanvallen was het tien minuten voor tijd raak. Joep Egberink werd aangespeeld aan de linkerkant en gaf de bal perfect laag voor op Guus Demmer. De aanvaller van de thuisploeg ronde vervolgens keurig af: 1-0.

Een slotoffensief leek uit te blijven, want de thuisploeg kreeg vlak na het doelpunt een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De ingevallen Sven Masselink speelde Joep Egberink in de as van het veld aan. Zijn schot werd prima gered door de prima keepende doelman van Zuidwolde.

Vlak voor dat de blessuretijd inging kwam Zuidwolde aan de rechterkant goed door en sloegen ze genadeloos toe. De voorzet vanaf rechts ging langs iedereen en werd bij de tweede paal door Frans Capellen binnengegleden: 1-1.

Dat het venijn in de staart zat bleek in de blessuretijd. Tymo Schär kreeg een afvallende bal voor zijn voeten op de rand van het strafschopgebied en haalde uit. De bal vloog vervolgens prachtig achter de kansloze doelman in de kruising: 2-1. Het verzet van Zuidwolde was gebroken en in de slotminuut werd het ook nog 3-1 voor de Albergenaren. Kjell Huisman werd gevloerd door de doelman van Zuidwolde en Joep Egberink verzilverde de strafschop: 3-1.

Zondag aanstaande speelt De Tukkers een uitwedstrijd in Haaksbergen tegen Bon Boys. Voor Bon Boys is het de eerste competitiewedstrijd, want de ploeg kwam de eerste speelronde niet in actie. De aftrap op sportpark De Greune is om 14:00 uur.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 31 september

12:30 PH 4 – De Tukkers 2 (zat)

17:00 De Tukkers 3 (zat) – Blauw Wit ‘66 2

Zondag 1 oktober

14:00 Bon Boys 1 – De Tukkers 1

11:30 BSC Unisson 2 – De Tukkers 2

10:45 TVC’28 8 – De Tukkers 3

11:00 De Tukkers 4 – Luctor et Emergo 5

11:00 UD W. 9 – De Tukkers 5

09:30 Stevo 45+1 – De Tukkers 45+1

13:00 De Tukkers VR1 – Trekvogels VR1

11:00 De Tukkers VR2 – WVW VR1

13:00 De Tukkers VR3 – RSC VR1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer