Tiental Sportlust sluit eerste seizoenshelft af met overwinning in Windesheim

Sportlust trad deze zaterdag op een nat en winderig sportpark de Bosrand te Windesheim aan tegen VSW. Een vroege rode kaart en het missen van enkele opgelegde kansen zorgden voor een spannende slotfase waarin Sportlust de 2-1 overwinning over de streep moest trekken. Hoewel Sportlust niet haar beste spel vertoonde leek het een eenvoudige middag te gaan beleven.

Gijs Kleinheerenbrink opende de score na 20 minuten spelen door een afgemeten voorzet van Tim Spoor binnen te koppen. Dennis Jozic had op dat moment al een gele kaart op zak vanwege het wegduwen van zijn tegenstander. Toen Dennis na 30 minuten spelen te laat was met een tackle moest hij vervroegd de kleedkamer opzoeken.

Ondanks het ondertal bleef Sportlust de sterkere ploeg en nog voor rust viel de 2-0 toen Wout Botter een inschattingsfout van doelman van VSW wist af te straffen. Sportlust begon sterk aan de tweede helft en kreeg enkele opgelegde kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo miste Tim Spoor een oog in oog met de keeper, schoot Allard Hankamp van dichtbij mis en werd tot twee keer toe een kopbal van Gijs Kleinheerenbrink door een verdediger van de doellijn gehaald.

Het spelbeeld veranderde nadat VSW na een uur spelen de aansluitingstreffer dankzij een ketser van doelman Lars Gritter in de schoot geworpen kreeg. In de laatste dertig minuten drong VSW meer en meer aan zonder daarbij tot grote kansen te komen. De opluchting was groot toen de scheidsrechter na de lange blessuretijd affloot. Daarmee sluit Sportlust de eerste seizoenshelft af met vier overwinningen op rij waardoor het weer aansluiting heeft gevonden met de top drie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer